Rituma Ivanova gleznu izstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Vēl līdz šā gada 7. augustam Rīgas galerijā būs apskatāma Rituma Ivanova gleznu izstāde "Stars. Lights on" (Zvaigznes gaismas staros).

Zvaigznes – mūsdienu fenomens, cilvēki, kas interesē visus. Par viņiem raksta avīzes, uzņem filmas un veido televīzijas raidījumus. Katram viņu solim seko reportieru pūļi, katrs žests un kustība ir pūļa interešu objekts. Par viņiem diendienā raksta dzeltenā prese, viņi ir arī cienījamā žurnāla "Time" izpētes objekts , kas 2010.gada 10. maija numurā 100 pasaules ietekmīgāko cilvēku sarakstā izvēlās iekļaut popdīvu Lady Gaga līdzās Bilam Klintonam. Politiķi, mūziķi, kino aktieri, sportisti ir pūļa neremdināmās iekāres un ziņkāres objekti, publikas mīļākais fetišs un nīstamākais subjekts.

Ritums Ivanovs 12 jaunos portretos atklāj publikas ikonu raksturus un noskaņas. Mākslinieks šīs tēmas izpētei pievērsies kopš viņa darbu sērijas Trade Mark Beauty 2004. gadā, kad pirmo reizi viņš veiksmīgi portretēja zvaigžņu sejas iekļaujot sērijā tādus pasaules elkus kā Merilina Monroe, Pamela Andersone u.c. Šīs izpētes turpinājums ir patreizējā kolekcija "Stars. Lights on" (Zvaigznes gaismas staros) Rīgas Galerijā. Maikls Džeksons un Amy Winehousa ir bijuši gan pasaules preses un publikas labo, gan slikto zēnu un meiteņu saraksta augšgalā.

Kopš sērijas Trade Mark Beaut, kurā toreiz  jaunais mākslinieks Ritums Ivanovs mēģināja analizēt skaistuma spēku, kas izpaudās arī glancētā glezniecības stilā, ievērojamas pārvērtības piedzīvoja arī mākslinieka rokraksts. Jaunākajā izstādē viņš demonstrē ekspresīvāku formu, figurālus portretējumus, skaistuma un neglītuma disharmoniju.

Galerijas 1. stāvā eksponētas sešas jaunākās lielformāta gleznas ar ekspresīvajiem Madonas, Maikla Džeksona u.c. tēliem un 2. stāvā – Lady Gaga triptihā Gaga dance (Gaga dejo) un izlase no iepriekšējās personālizstādes ar mākslinieka jaunākā glezniecības stila aizsākumiem (grupas Depeche Mode mūziķi).

2002. gada oktobrī Rīgas Galerijā notika Rituma Ivanova darbu izstāde „Erotiskā filma”. Šī izstāde tika demonstrēta Rīgas Galerijas projekta „Maskas” ietvaros 7. Starptautiskajā laikmetīgās mākslas izstādē „Art Moscow 2003”.

2004. gada rudenī Rituma Ivanova personālizstāde "Optical Diffusion" bija aplūkojama Evas Poll galerijā Berlīnē.

Māksliniekam bijušas personālizstādes galerijās Parīzē (1993., 2001.), Kalifornijā (1995.). Viņa darbi tikuši izstādīti nozīmīgās grupu izstādēs – starptautiska projekta "Gallery Tour of the Ten" ietvaros Berlīnē un Minhenē (2004.), latviešu mākslas ekspozīcijā „Jauna realitāte. Identifikācija” 5. Starptautiskajā laikmetīgās mākslas izstādē „Art Moscow” Centrālajā Mākslinieku namā Maskavā (2001.), multimediālā latviešu mākslas izstādē „Nekā personīga” Brēmenes Pilsētas galerijā (2002.), jauno mākslinieku darbu izstādē „Fresh Art” Business Design centrā Londonā (2002., 2003.), galerijā Stairs & Co Londonā (1998.) u.c.

Darbi nozīmīgākajās publiskajās kolekcijās:

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Rīga / Latvija

Valsts Tretjakova galerija, Maskava / Krievija

Igaunijas Nacionālais mākslas muzejs, Tallina / Igaunija

Latvijas Republikas Saeima, Rīga / Latvija

Private Museum, Minstere / Vācija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu