Latviju «Jaunajā vilnī 2012» pārstāvēs grupa «Framest» (67)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien, 17. aprīlī, klubā «Essential» norisinājās starptautiskā dziedātāju konkursa «Jaunais vilnis 2012» bērnu un jauno dziedātāju no Eiropas atlase. Latviju šogad konkursā pārstāvēs grupa «Framest».

Kā pirmie «Jaunā viļņa 2012» atlasi atklāja Latvijas vokālā grupa «Framest». Grupas pārstāvis Jānis Ķirsis sarunā ar TVNET pastāstīja, ka viņi nolēmuši piedalīties šajā dziesmu konkursā, jo vēlas atkārtot Jāņa Stībeļa, Intara Busuļa un grupas «Cosmos» «Jaunā viļņa» panākumus. Ķirsis atzina, ka grupa «Framest» atlasē uzstājās pirmie, jo viņiem jau vakarā paredzēts koncerts Rēzeknē.

Pēc grupas «Framest» uzstāšanās sekoja bērnu «Jaunā viļņa» Eiropas atlase. Žūrija lēma, ka Latviju šajā konkursā pārstāvēs Beāte Baumeistere no Ogres. Viņa savas vokālās prasmes izkopusi, strādājot ar vokālo pedagogu arī Ogres mūzikas skolas direktoru Artūru Manguli. Zīmīgi, ka arī aizvadītā gada bērnu «Jaunā viļņa» konkursā Latviju pārstāvēja Artūra Manguļa mācītā puišu grupa «The King Boys» jeb «Ķēniņdēli».

Eiropas jauno mūziķu atlasē piedalījās pārstāvji no Vācijas, Beļģijas, Izraēlas, Polijas, ASV, Igaunijas un Itālijas.

Savukārt par iespēju pārstāvēt Latviju «Jaunajā vilnī» sacentās Antra Stafecka, Sabīne Berezina, Atis Ieviņš, Jānis Lemežis, Baiba Skurstene, Anna Dribas, Aleksandrs Veselovs, Dāvids Kalandija, Alise Ketnere, kura mūzikas aprindās vairāk pazīstama kā «Fox Lima», Vladimirs Koževņikovs, Aleksandrs Laptevs, Sofija Plisko, Jūlija Semenova un Niks Anders, kā arī grupas «Euphoria», «Riči» un «Disco Cats».

Latvijas dziedātājs Dāvids Kalandija «Jaunā viļņa» atlasē piedalās jau trešo gadu. Sarunā ar TVNET viņš atzina, ka trešā reize varētu izrādīties liktenīga. Pasākumam par godu dziedātājs bija saposies baltā uzvalkā.

«Jaunā viļņa» Eiropas atlasē jaunos talantus dziesmu konkursam izraudzījās speciāla žūrijas komisija, kuras sastāvā bija Krievijas populārais komponists un «Jaunā viļņa» organizators Igors Krutojs, konkursa režisors Aleksandrs Revzins, konkursa ģenerāldirektors Aleksandrs Rumjancevs, konkursa muzikālais līdzproducents Brendons Stouns, Latviešu dziedātājs Intars Busulis, Maestro Raimonds Pauls un citi.

Starptautiskais dziesmu konkurss «Jaunais vilnis 2012» Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē norisināsies laikā no 24. līdz 29. jūlijam.

Žūrija lēma, ka Latviju «Jaunajā vilnī 2012» pārstāvēs grupa «Framest».

Komentāri (67)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu