Minhauzena muzejs atsāk aktīvo tūrisma sezonu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada maijā ar vairākiem jaunumiem sāksies aktīvā tūrisma sezona Minhauzena muzejā Duntē, informēja Limbažu Tūrisma informācijas centra vadītāja Ilze Millere.

Šīs sezonas īpašais notikums - Baltijas valstīs plašākās alus kausu ekspozīcijas atklāšana un atjaunotā Minhauzena muzeja četru gadu un Meļu svētku 10 gadu jubilejas svinības, kas pēc Minhauzena kalendāra notiks 32.maijā, bet pēc tradicionālā - 23.maijā.

Sagaidot jauno tūrisma sezonu, Minhauzena muzejs iepriecēs apmeklētājus ar pazeminātām cenām un pavasara akciju - uzrādot Minhauzena muzeja apmeklējuma biļeti, naktsmītnei viesnīcā "Minhauzena Unda" Saulkrastos darba dienās būs 50% atlaide.

Minhauzena muzejs atjaunots 2005.gadā Duntes muižā, un tas ir kļuvis par vienu no apmeklētākajiem muzejiem Latvijā, kas ar saviem neparastajiem eksponātiem piesaista gan vietējos, gan ārvalstu tūristus. Minhauzena muzeja pirmajā stāvā ir apskatāma Minhauzena slavas zāle, savukārt otrajā stāvā izveidota Latvijā vienīgā vaska figūru ekspozīcija, kur savu mājvietu radušas tādas slavenības kā maestro Raimonds Pauls, basketbola zvaigzne Uļjana Semjonova, Kārlis Ulmanis u.c.

Kā pastāstīja Millere, aktīvās atpūtas cienītājiem ir iespēja izstaigāt neparasto Minhauzena meža taku, kas ir garākā apses koka laipu taku Eiropā un 5,3 kilometru garumā stiepjas līdz pat jūrai. Ejot pa meža taku, apmeklētāji varēs sastapties ar uzpūsto mušu, krokodilu un lauvu, vilku ragavās, zaķi ar astoņām kājām, kā arī daudziem citiem eksponātiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu