Radio «Klasika» piedāvās «Bohēmas» tiešraidi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Radio 3 «Klasika» šajā nedēļas nogalē piedāvā divas tiešraides un aicina klausītājus baudīt skaistu un kvalitatīvu mūziku radio viļņos un klātienē 1.studijā, informē Latvijas radio pārstāve Ilze Zvaigzne.

Šovakar, 17.februārī, no plkst.19 radio ēterā sekosim līdzi notikumiem Latvijas Nacionālajā operā – atjaunojuma pirmizrādei Džakomo Pučīni saviļņojošajam mīlas stāstam «Bohēma». Iestudējuma varoņu lomās iejutīsies Liene Kinča (Mimī), Romāns Trohimuks no Ukrainas (Rūdolfs), Jānis Apeinis (Marsels), Inga Šļubovska (Mizete), Armands Siliņš (Šonārs) un Rihards Mačanovskis (Kolēns).

Tiešraidi vadīs Ināra Ancāne, pusstundu pirms translācijas sākuma plkst.18.30

piedāvājot arī mūzikas vēsturnieka Mikus Čežes stāstījumu par šo operu, bet starpbrīžos ļaujot tikties ar iestudējuma veidotājiem un dalībniekiem –

režisoru Pēteri Krilovu, diriģentu Normundu Vaici, dziedātājiem Lieni Kinču, Ingu Šļubovsku, Eviju Martinsoni un Romānu Trohimuku. Būs arī saruna diriģentu Aleksandru Viļumani, kurš vadīja šīs operas iestudējumu 1995. gadā, un Nacionālā teātra direktoru Ojāru Rubeni, kurš savulaik bija izrāžu vadītājs Latvijas Nacionālajā operā.

Savukārt svētdien, 19.februārī, plkst.15 īpašs muzikāls notikums skanēs Latvijas Radio 1.studijā, kur uz koncertu aicina jaunā vijolniece ar ievērojamu konkursu un koncertu pieredzi Elīna Bukša. Mūziķe pēc studijām Jūrmalas mūzikas vidusskolā pie skolotāja Ojāra Kalniņa zināšanas turpina apgūt Karalienes Elizabetes Mūzikas kapelā Briselē pie profesora Ogistēna Dimē.

Ar viņu kopā koncertēs ir pianiste un pedagoģe E. Dārziņa mūzikas vidusskolā Sandra Jalaņecka. Koncerta programmā skanēs:

- J.S. Bahs Adagio un Fūga no Pirmās sonātes vijolei sol minorā,

- M. Ravels «Naktstauriņi», «Skumjie putni», «Alborāda» no cikla «Atspulgi» klavierēm,

- N. Paganīni Kaprīze Nr. 11 Do mažorā vijolei solo no cikla «24 kaprīzes vijolei solo» op.1,

- J. Brāmss Trešā sonāte vijolei un klavierēm re minorā op. 108.

Aicinām apmeklēt šo koncertu klātienē, iepriekš piesakoties pa e-pastu zane.predele@radio.org.lv un ierodoties stundas ceturksni pirms koncerta sākuma, līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu