Rīgas centrā notiek «Šerloku Holmsu» gājiens

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai piedalītos Šerloka Holmsa 158.dzimšanas dienas atklāšanas pasākumā, šodien Rīgā pie Latvijas Mākslas akadēmijas pulcējās apmēram 150 interesentus, no kuriem daļa bija tērpusies Šerloka Holmsa un viņa laikabiedru kostīmos. «Šerloku Holmsu» gājiens šodien notika pa maršrutu Esplanāde - Brīvības iela - Brīvības piemineklis - Līvu laukums - Doma laukums - Jauniela.

Pirms došanās gājienā uz Jaunielu jeb «Beikerstrītu» iedzīvotāji izmantoja iespēju fotografēties ar vairākiem Šerloka Holmsa kostīmos tērptiem vīriešiem un zēniem, kurus rotāja viens vai vairāki slavenā literārā tēla elementi - cepure, vecmodīgas bikses, apmetnis vai mētelis un pīpe. Skatītājus priecēja arī Skotlendjarda inspektors Lestreids (Inspector Lestrade), kā arī tā laikmeta Lielbritānijas policisti, kuri bija ģērbti melnā - ierastajā kostīmā ar ķiverēm, stekiem un stilizētiem rokudzelžiem.

Uz Mākslas akadēmijas kāpnēm klātesošajiem un mediju pārstāvjiem pozēja arī vairākas sievietes, kuras bija tērpušās rakstnieka Artura Konana Doila romāna laikam atbilstošās kleitās un cepurēs. Cepures rotāja putnu spalvas un puķu ziedu butaforijas. Klausītājiem bija iespēja ik pa laikam ieklausīties Šerloka Holmsa veco filmu mūzikas «jautrākā apdarē», ko ar akordeonu spēlēja mūziķis Iļja Šneivejs.

Skatīt pievienoto video!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu