"Gada gleznas" skatītāju simpātiju balva

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par ikgadējā konkursa "Gada glezna" skatītāju simpātiju balvas ieguvēju šogad kļuvusi mākslinieces Vitas Mercas glezna "Lilijas", informēja "Swedbank" preses sekretāre Kristīne Jakubovska.

Ar pavisam nelielu balsu starpību tai sekoja Kalvja Zālītes glezna "Salome".

Jau ziņots, ka par konkursa "Gada glezna" laureātu tika atzīts Sigitas Daugules darbs "Alise Aizspogulijā".

Konkursu "Gada glezna" jau 16 gadus rīko Agijas Sūnas galerija un "Swedbank Private Banking".

Šogad savus darbus konkursam bija iesnieguši 74 mākslinieki, un tas ir vislielākais iesniegto darbu skaits kopš konkursa pirmsākumiem. "Gada gleznas" laureātu šogad noteica Helēna Heinrihsone.

"Gada gleznas" mērķis ir veicināt Latvijas glezniecības jaunradi un attīstību. Tieši tāpēc iesniedzamajiem darbiem ir tikai divi nosacījumi - autoriem jābūt profesionāliem māksliniekiem un gleznām jābūt radītām konkursa norises gadā. Neparasta ir arī konkursa vērtēšanas sistēma, kas aizgūta no Japānas pieredzes, - iesniegtos darbus vērtē viens eksperts, kas ir Latvijas mākslinieku vidū un sabiedrībā atzīts gleznotājs, turklāt katru gadu vērtē cits eksperts.

Iepriekšējos ''''Gada gleznas'''' pastāvēšanas gados par tās laureātiem ir kļuvuši: 1993.gadā - Vija Maldupe, 1994.gadā - Vilis Vizulis, 1995.gadā - Barbara Muižniece (tagad Gaile), 1996.gadā - Jāzeps Pīgoznis, 1997.gadā - Ilze Avotiņa, 1998.gadā - Edgars Valdmanis, 1999.gadā - Ģirts Muižnieks, 2000.gadā - Daina Stabulniece, 2001.gadā - Ilze Neilande, 2002.gadā - Tatjana Krivenkova, 2003.gadā - Aija Jurjāne, 2004.gadā - Gunta Liepiņa, 2005.gadā - Edvards Grūbe, 2006.gadā - Inta Celmiņa, 2007.gadā - Ieva Maurīte, bet 2008.gadā - Sigita Daugule.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu