"kubas" pēdējais koncerts (14)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Trešdien, 15. martā, Mūzikas akadēmijas studentu klubā pēdējo reizi būs dzirdams mūzikas projekts "kuba".

Kā pastāstīja projekta dalībnieki, šāds lēmums ir bijis ļoti grūts: "Visticamāk, ka oriģinālajā sastāvā "kubu" būs iespēja redzēt pēdējo reizi. Grupā jau kādu laiku briedušas muzikālas nesaskaņas, atšķirīgi viedokļi par turpmāko muzikālo virzību, tādēļ galvenais uzdevums šobrīd ir otrā albuma ieraksts tādā stadijā, kā tas radīts pēdējos trīs gados."

"Jāatzīst, ka "kuba" pilnībā atbilst apzīmējumam "projekts"," komentē grupas dalībnieki. "Tajā apvienojušās vairākas 90. gadu otrās puses neatkarīgās mūzikas spilgtas personības, radot unikālu muzikālu konceptu un skanējumu."

Katrs no dalībniekiem paralēli "kubai" darbojies ar saviem muzikālajiem projektiem - Martinez Gonzalez sacerējis mūziku teātra izrādēm, turpinājis radīt elektroniskus skaņdarbus, Arnis Račinskis un Toms Ostrovskis pirms dažiem gadiem izveidoja jaunu grupu "Mofo", Mareks Ameriks aizrāvies ar džezu un rokmūziku, Jānis Žilde izdevis savu soloalbumu un rakstījis kino mūziku. Pa vidu tapis arī elektroniskās mūzikas projekts "raadio", kura vienīgais skaņdarbs "Automāts" šogad nominēts arī Latvijas mūzikas Gada balvai. Pēdējos gados "kubu" varētu pat drīzāk dēvēt par tādu kā jauno ideju centru, no kura tiek atvasināti visdažādākie mūzikas projekti un projektiņi.

"Ja kāda no šīm projekta sastāvdaļām vairs nevēlas darboties vai nejūt aicinājumu to darīt, tad "kuba" tālāk pilnvērtīgi nespēj funkcionēt," komentē "kubas" dalībnieki. "Tādēļ šobrīd esam spiesti paziņot, ka "kuba" uz laiku tiek iesaldēta ... varbūt pavisam."

Projekta pēdējais skaņdarbs "Baku" ierakstīts 2005. gada rudenī skaņu ierakstu studijā "Sound Division".

Atgādinām, ka 2002. gadā tika laists klajā projekta debijas albums "15 Episodes Of Kuba" (izdots Japānā, Krievijā u.c.), kas ieguva divas Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas (labākais debijas un labākais instrumentālās mūzikas ieraksts). 2004. gadā par godu Eiropas Savienības paplašināšanās svinībām grupa pārstāvēja Latviju koncertos Vīnē un Prāgā, kā arī uzstājās kā iesildošā grupa r&b zvaigznes Meisijas Grejas koncertā Mežaparka estrādē.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu