Koris "Kamēr..." izdod 20 gadu jubilejas CD (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien 1.jūnijā jauniešu koris "Kamēr..." laiž klajā savu jaunāko ierakstu albumu "Mīlas madrigāli", informē Kristīne Zvirbule, kora "Kamēr..." menedžere.

Mīlas madrigāli

Ar diska izdošanu turpinās kora 20 gadu jubilejas atzīmēšana un tajā dzirdami skaņdarbi, ko "Kamēr..." izpildīja solokoncerta Latvijas Nacionālajā operā šā gada 3.aprīlī otrajā daļā ciklā "Mīlas madrigāli".

Koris "Kamēr..." izdod 20 gadu jubilejas CD
Koris "Kamēr..." izdod 20 gadu jubilejas CD Foto: Publicitātes foto

Ieraksti studijā veikti šā gada martā un aprīlī kora mākslinieciskā vadītāja, galvenā diriģenta Māra Sirmā un diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā, kā arī skaņu režisora Normunda Slavas tehniskā uzraudzībā. Diska dizaina autors arī šoreiz ir izcilais latviešu mākslinieks Ilmārs Blumbergs. Izdevējs ir jauniešu koris Kamēr... kopā ar SIA ADD projekts.

Kora misija

Kora mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Māris Sirmais atzīst, ka mūsdienu latviešu mūzikas literatūras papildināšana ar jauniem kora a capella darbiem ir viena no misijām, ko "Kamēr..." īsteno teju visu savu pastāvēšanas laiku. Tāpēc arī loģiska bija jubilejas programmas izvēle, kuras pamatā ir mūsdienu latviešu komponistu jaundarbi - šoreiz par mīlestības tematiku, kas dabiskā kārtā nekad nezaudē aktualitāti šajā jauniešu kolektīvā.

Madrigālus īpaši korim Kamēr... rakstīja Kārlis Lācis, Zigmars Liepiņš, Juris Vaivods, Rihards Dubra, Arturs Maskats, Ēriks Ešenvalds, Valts Pūce, kā arī Renārs Kaupers, un visi šie darbi piedzīvoja pirmatskaņojumu 3.aprīļa koncertā Latvijas Nacionālajā operā. Līdzās mūsdienu skaņražu darbiem diskā iekļauti arī klasiski madrigālu paraugi no Klaudio Monteverdi , Džona Fārmera, Karlo Džezualdo, Roberta Lūkasa Pīrsola, Johana Hermana Šeina, Pjēra Pasero un latviešu madrigālu meistara šā gada jubilāra Marģera Zariņa daiļrades.

Sirmais pateicas draugiem

Māris Sirmais uzsver: tikpat svarīgi kā pasūtīt un izpildīt ir arī jaundarbus ierakstīt un izdot, lai palaistu tos apritē un tie sāktu dzīvot savu dzīvi plašākā mērogā - kā ģeogrāfiski tā arī mūzikāli - gan sasniedzot klausītājus ārpus Latvijas robežām, gan meklējot arvien jaunas krāsas šajos darbos, kurus korim "Kamēr..." ir bijis tas gods pirmatskaņot. "Kamēr..." saka lielu paldies saviem draugiem Lattelecom, Latvenergo un Rīgas domei, ar kuru atbalstu ir iespējama šī svarīgā misija, proti, latviešu mūsdienu mūzikas literatūras papildināšana ar jauniem darbiem, to atskaņošana un ierakstīšana.

Diska prezentācija notiks šodien, bet jau no 2.jūnija interesenti aicināti meklēt "Kamēr..." jaunāko ierakstu lielākajās Latvijas mūzikas tirdzniecības vietās.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu