Dabas muzejā "Kaktusi un orhidejas" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien (26.maijā) plkst.12 Latvijas Dabas muzejā tiks atklāta izstāde "Kaktusi un orhidejas", kas tiek veidota sadarbībā ar Latvijas Eksotisko augu draugu asociāciju, informēja Latvijas Dabas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Vagoliņa.

Vairāki simti sugu

Izstādē apmeklētājus priecēs vairāk nekā 300 sugu kaktusi un vairāk nekā 100 sugu un šķirņu orhidejas no Latvijas audzētāju privātkolekcijām. Šogad izstādē ar kaktusu un orhideju kolekcijām piedalīsies vairāk nekā 30 audzētāji, tostarp Jeļena Samcova ar kaktusu un Lolita Afanasjeva ar orhideju privātkolekciju.

Izstādē apmeklētāji varēs apskatīt tuksneša kaktusus, kuri dabā aug sausos tuksnešos un pustuksnešos ar resniem un ribainiem stumbriem un daudzveidīgiem ērkšķiem. Tāpat varēs aplūkot tropu mežu kaktusus - epifītus, kuri savukārt aug tropu lietus mežos uz koku stumbriem - sugas, kas pie mums telpās zied ziemas periodā.

Izstādē apmeklētājus priecēs arī dažādu sugu un šķirņu orhidejas, kas pārsteidz ar savu kontrastainību un kurām piemīt eksotisks skaistums, kā arī varēs aplūkot unikālus eksemplārus no Latvijas kaktusu un orhideju kolekcionāru zelta fonda. Dabā tropu un subtropu mežos ir sastopami vairāk nekā 30 000 orhideju sugu, un arvien tiek atklātas jaunas. Latvijā, lai cik tas šķistu savādi, aug vairāk nekā 32 savvaļas orhideju pārstāves, vēstīja Vagoliņa.

Pastmarku kolekcija

Izstādi papildinās Pāvela Skibinska īpašā 400 kaktusu pastmarku kolekcija. Šīs pastmarkas tikušas izlaistas 60 valstīs. Pirmā pastmarka ar kaktusa attēlu tika izdota 1910.gadā Karību jūras Tērksas un Kaikosas salās.

Visiem kaktusu un orhideju mīļiem būs iespēja ne tikai redzēt profesionālu speciālistu demonstrējumus augu pārstādīšanā, bet arī pieteikties uz speciālistu vadītajām lekcijām. Izstādes laikā varēs saņemt speciālistu padomus par kaktusu un orhideju audzēšanu, kā arī varēs augus iegādāties.

Izstāde Latvijas Dabas muzejā būs apskatāma līdz 6.jūnijam.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu