Zelta palmas zars piešķirts taizemiešu filmai (11)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdienas vakarā, Kannu kinofestivāla noslēgumā galvenā balva "Zelta palmas zars" piešķirta taizemiešu režisora Apičatponga Vērasethakula filmai "Tēvocis Bunmē, kurš spēja atcerēties savas iepriekšējās dzīves".

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Godalgotā filma vēsta par kāda vīrieša pēdējām dzīves dienām, kuru laikā viņu apciemo mirusī sieva un pazudušais dēls.

Savukārt "Grand Prix" ieguva franču režisora Ksavje Bevuā veikums "Of Gods and Men", kam kritiķi iepriekš prognozēja galveno balvu.

Aktrise Žiljeta Binoša
Aktrise Žiljeta Binoša Foto: AFP/LETA

Par labāko sieviešu lomu festivāla balvu saņēma franču aktrise Žiljeta Binoša par lomu romantiskajā filmā "Copie Conforme".

Savukārt kā labākie vīriešu lomas tēlotāji balvas saņēma spāņu aktieris Havjers Bardems par lomu meksikāņu režisora Alehandro Gonsalesa Injaritu filmā "Biutiful", un itāļu aktieris Elio Germano par lomu filmā "La Nostra Vita".

Aktieri Havjers Bardems un Elio Germano
Aktieri Havjers Bardems un Elio Germano Foto: AFP/LETA

Labākā režisora balva tika piešķirta Matjē Amalrī par filmu "Tournee".

Režisors Matjē Amalrī
Režisors Matjē Amalrī Foto: AFP/LETA

Sākotnēji festivāla organizatori konkursa programmas atklāšanas preses konferencē paziņoja, ka par "Zelta palmas" balvu cīnīsies 16 filmas, taču vēlāk konkursa programmā iekļāva arī ķīniešu režisora Vana Sjaošuai filmu "Chongqing Blues" un ungāru teātra un kino režisora Kornela Mundruco lenti "Tender Son - The Frankenstein Project". Pašā pēdējā brīdī vēlā pirmdienas vakarā konkursa dalībniekiem pievienojās britu režisors Kens Loučs ar savu filmu "Route Irish". 2006.gadā režisors ieguva "Zelta palmas" balvu par savu kinolenti "The Wind That Shakes The Barley".

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, šogad konkursā piedalās nedaudz mazāk filmu.

Piemēram, pagājušajā gadā par balvām sacentās 20 filmas, bet 2008.gadā konkursa programmā bija iekļautas 22 kinolentes. Kā skaidroja festivāla direktors Terijs Fremo, šādi izpaužas recesijas sekas mākslinieciskajā jaunradē.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu