Rēzeknes 725 gadu jubileja (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šodien, 22.maijā, Rēzeknē Kultūras un atpūtas parkā notiks pilsētas 725 gadu jubilejas ieskandināšanas svinības "Rūžeņas svātki", informēja Rēzeknes domes Kultūras pārvaldē.

Rēzeknes pils valdnieka meita Roze izsenis tiek uzskatīta par vienu no Rēzeknes simboliem. Tieši tāpēc "Rūžeņas svātki" jeb "Rozes svētki" tiek veltīti jubilārei, rozei Latgales sirdī - Rēzeknei.

Svētku pasākumi plkst.14 sāksies ar tirdziņu, kurā ikvienam būs iespēja apskatīt un iegādāties Latgales tautas daiļamata meistaru darinājumus. Plkst.16 sāksies Rēzeknei veltīts tautas mūzikas koncerts, kurā uzstāsies Rēzeknes, Rēzeknes novada, kā arī tuvāku un tālāku kaimiņu novadu tautas mākslas kolektīvi.

Svētkos par Rūžeņu būs iespēja pārtapt jebkurai meitenei, dāmai, kundzei, kas prot saimniekot, dejot un dziedāt. Svētku koncertā paredzēta arī interesantāko mājražojumu autoru godināšana, piešķirot titulus: "Maizes Rūžeņa", "Siera Rūžeņa" un "Cimdu Rūžeņa".

Noslēgsies pasākums ar grupas šlāgermūzikas koncertu, kurā savu pirmo albūmu "Daugaveņa" prezentēs grupa "Patrioti.lg" un dziesmas savai pilsētai dāvās grupa "Baltie lāči" un duets "Inga un Normunds", muzikantiem pievienosies atraktīvā Eriņu ģimene, un būs arī nakts balle.

Pilsētas jubilejas sarīkojumi priecēs rēzekniešus līdz pat septembrim. No 11. līdz 13.jūnijam Rēzeknē norisināsies V Starptautiskais nacionālo kultūru festivāls, bet no 6.augusta līdz 8.augustam paredzēti pilsētas svētku centrālie pasākumi. Augusta beigās Rēzeknē gaidāma arī Lielā Latgales šlāgerparāde, bet septembrī - Floristu plenērs, Baroka mūzikas dienas un starptautiskais teātru festivāls "Soli pa solim".

Šogad aprit 725 gadi, kopš Rēzeknes vārds pirmo reizi tika pieminēts vēsturiskos dokumentos. Sarežģīts un daudzveidīgs ir bijis pilsētas mūžs. Pilsēta tikusi būvēta, nopostīta, būvēta no jauna un par spīti visām likteņa likstām joprojām rotā Rēzeknes upes krastus Latgales sirdī kā garīguma, kultūras un izglītības centrs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu