Tad nu par tām “Plikuma” sarunām (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpmāk Dzīvesstila rubrikas lappusēs sadarbībā ar dizaina blogu Plikums.lv, kura pamatmērķis ir atainot Latvijas radošajā un dizaina nozarē notiekošo, publicēsim talantīgāko un interesantāko pašmāju personību videointervijas jeb sarunas, pirmo piedāvājot sižetu ar mūziķi un grafisko dizaineru Jāni Birznieku.

Pirmās “neformālās” sarunas "Plikuma" mājas lapā tika publicētas jau pirms sešiem mēnešiem, tomēr plašākai auditorijai tās joprojām palikušas nepamanītas. Tieši tāpēc esam apņēmušies lasītājiem piedāvāt atkārtotu ieskatu izdarītajā, ar solījumu, ka arī turpmāk tiks veidoti jauni un saturīgi sižeti par nozarē notiekošo.

“Reti kad sanāk laika izlasīt visas tās labās intervijas, kas pieejamas internetā. Parasti garākus tekstus atlieku uz nākamo dienu, tomēr beigu beigās iesāktais tā arī paliek neizlasīts,”

stāsta idejas autors Miķelis Baštiks.

"Latvijā diemžēl ir samērā maz saturīga materiāla, tieši tāpēc sākām veidot ko tādu, kas pašiem liktos interesants."

“Pirmkārt, materiālam bija jābūt diezgan īsam, lai skatītājs varētu to noskatīties darba dienas “youtube pauzē”, nevis, netiekot galā ar izstiepto saturu, atlikt skatīšanos uz dienas beigām. Otrs – gribas noķert to cilvēcīgo, mazās detaļas un nejaušības, kas padara cilvēkus interesantus un atšķirīgus.

Lasītājus bieži vien vairāk interesē pats cilvēks, nevis tās “gudrās” standarta atbildes, tāpēc videomateriāli šķiet  daudz piemērotāki. Cilvēki reizēm satraucas, meklē gudrākas un pareizākas atbildes, aizmirstot par svarīgāko. Šoreiz autoru mērķis bijis veidot neformālas sarunas par tēmu,” atklāj Baštiks.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu