Letermena šantāžistam 6 mēneši cietumā (1)

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais televīzijas tīkla CBS producents Roberts Džoels Haldermens, kas bija apsūdzēts naudas izspiešanas mēģinājumā no amerikāņu sarunu šova vadītāja Deivida Letermena, otrdien sācis izciest sešu mēnešu cietumsodu.

Savu vainu Haldermens atzina martā notikušajā tiesas sēdē, šādā veidā vienojoties par vieglāku sodu. Saskaņā ar vienošanos viņam jāizcieš sešu mēnešu cietumsods un jānostrādā 1000 stundu sabiedriski derīgā darbā. Maksimālais sods par naudas izspiešanas mēģinājumu ir brīvības atņemšana uz 15 gadiem.

Letermens nepiedalījās otrdienas sēdē, kurā Haldermenam tika pasludināts spriedums, un viņa preses pārstāvis nesniedza komentārus arī vēlāk.

Kā ziņots iepriekš, pagājušajā oktobrī Letermens savā raidījumā "Late Show with David Letterman" atklāja, ka kāda persona viņu šantažējusi, draudot atklāt sabiedrībai informāciju par viņa ārlaulības sakariem ar viņa darbiniecēm. Par informācijas neizpaušanu šantāžists pieprasīja divus miljonus ASV dolāru (aptuveni miljonu latu). Letermens par to paziņoja Manhetenas apgabala prokuratūrā, kas aizturēja Robertu Haldermenu. Sākotnēji televīzijas producents noliedza savu vainu, un viņa advokāts centās pierādīt, ka tā bijusi nevis šantāža, bet gan biznesa darījums. "Likuma izpratnē nebija nekādas izspiešanas," oktobrī uzstāja Haldermena advokāts.

Tomēr jau martā producents mainīja savu taktiku un atzina vainu. "2009.gada septembrī es centos izspiest divus miljonus ASV dolāru no Deivida Letermena, draudot atklāt par viņu privātu un personīgu informāciju, patiesu vai nepatiesu," tiesā atzina Haldermens, atvainodamies arī Letermenam un viņa ģimenei. Saskaņā ar vienošanos viņš vairs nevar apstrīdēt tiesas lēmumu.

Kā atklājās tiesas procesā, Haldermens uzzināja par Letermena ārlaulības sakariem, izlasot to bijušās draudzenes dienasgrāmatā, kurā viņa aprakstīja savas attiecības ar televīzijas raidījuma vadītāju. Haldermena advokāts paskaidroja, ka viņa klients rīkojās greizsirdības motivēts, kā arī finansiālu grūtību dēļ, kas viņam radās pēc šķiršanās ar sievu. Slepeni ierakstītā sarunā Haldermens bija atklājis Letermena advokātam, ka nauda viņam bija nepieciešama, lai viņš varētu apciemot dēlu.

Haldermens, kas savulaik bija CBS raidījuma "48 Hours Mystery" producents, ir zaudējis arī savu darbu. Televīzijas tīkls, kurā tiek demonstrēts arī Letermena šovs, atteicies atklāt, vai Haldermens aizgāja pats vai arī ticis atlaists.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu