Sigita Daugule iegūst prestižo "quartier 21" stipendiju (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Māksliniece Sigita Daugule, gada gleznas 2008 autore, kļuvusi par pirmo Latvijas pārstāvi, kam izdevies izpelnīties prestižo Austrijas "quartier 21" stipendiju. Sigita jau otro mēnesi dzīvo un strādā Vīnē Muzeju kvartālā.

Sigita Daugule, gada gleznas 2008 autore, jau otro mēnesi dzīvo un strādā pašā Vīnes centrā, gleznainajā Muzeju kvartālā, kur atrodas Austrijas stipendiju programmas „quartier 21“ studio tipa dzīvokļi, kuros tiek dota iespēja dzīvot un strādāt māksliniekiem un kultūras darbiniekiem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta nav Austrija. Šī ir īpaša stipendiju programma, jo to iespējams saņemt tikai ar speciālām rekomendācijām no kādas Austrijas kultūras institūcijas. Sigita Daugule kļuvusi par pirmo Latvijas pārstāvi, kam izdevies izpelnīties „quartier 21“ stipendiju, lielā mērā pateicoties ilggadējam darbam un izveidotajiem kontaktiem Austrijā. Uzturoties Vīnē Sigita Daugule sākusi darbu pie savas nākamās personālizstādes, kā arī veido kontaktus turpmākiem starptautiskajiem projektiem.   

Sigita Daugule Latvijas mākslas vidē ienāca strauji un pārliecinoši 1998.gadā pēc Latvijas Mākslas akadēmijas beigšanas (I.Zariņa un A.Naumova Monumentālās glezniecības meistardarbnīca) ar savdabīgu un atpazīstamu rokrakstu. Pēdējos gados Sigita Daugule attīstījusi jaunu māksliniecisko virzienu, kam raksturīgas spīdīgas, gludas, spoguļveidīgas virsmas, kas saspēlējas ar raupjākām matētām faktūrām. Vairākkārt ieguvusi Austrijas Federālās kancelejas un KulturKontakt stipendijas, piedalījusies daudzās grupu izstādēs un rīkojusi personālizstādes. Kopš 1994.gada Sigitai Daugulei bijušas 18 personālizstādes Latvijā, Vācijā, Austrijā un viņa piedalījusies vairāk nekā 50 grupu izstādēs Latvijā, Vācijā, Austrijā, Slovēnijā, Igaunijā, Francijā, Zviedrijā, Beļģijā, Dienvidkorejā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu