Atzīmē starptautisko teātra dienu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien (27.03.) Latvijā tiek atzīmēta Starptautiskā teātra diena.

Dailes teātrī svinēs Starptautisko teātra dienu

Šodien - Starptautiskajā teātra dienā - Dailes teātrī gaidāmas īpašas svinības, ko noslēgs Teātra dienas koncerts "Šauj amors bultu...", informēja Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Dailes teātris durvis vērs jau no plkst.16, kad teātra kafejnīca aicinās nobaudīt īpašo Teātra dienas piedāvājumu - Amora kūku, kā arī kokteiļus "Nu cirks..." un "Dzelzīša special". Ikvienam būs iespēja nofotografēties Teātra dienas fotosalonā. Plkst.17 notiks Gunāra Janaiša fotoizstādes "Tils Pūcesspieģelis. Dzīvot tēlā" atklāšana. Gaidāms Dailes teātra aktieru īpašais sveiciens Teātra dienā. "Unastyle" imidža skolas studija un teātra deju studija "Savanna" piedāvās savu "bodyart" šovu "Paradīzes dārzā".

Tieši Teātra dienā Dailes teātris iepazīstinās ar jaunumu - skatītāja karti. Gādājot par sev uzticīgo skatītāju ērtību, Dailes teātris ir radījis lojalitātes programmu. Skatītāja karte piedāvās dažādas priekšrocības izdevīgākai biļešu iegādei, īpašām atlaidēm Dailes teātra kafejnīcā, aktuālākās informācijas uzzināšanai, lai būtu vēl soli tuvāk Dailes teātrim. Tikai šodien skatītāja karti varēs iegādāties par Teātra dienas cenu - Ls 3 (pēc tam kartes cena - Ls 6).

Skatītāja karte par Teātra dienas cenu šodien Dailes teātra foajē būs pieejama visiem interesentiem neatkarīgi no tā, vai viņi iegādājušies biļetes uz koncertu. Teātra dienā ikviens skatītājs, uzrādot biļeti uz kādu no šodienas izrādēm, saņems dāvanu karti piecu latu vērtībā no interneta veikala "Ekokosmetika.lv".

Plkst.18 Teātra dienas svinību noslēgumā skatītāji aicināti uz koncertu "Šauj amors bultu...", kurā Raimonda Paula dziesmas izdziedās un izspēlēs Olga Dreģe, Jānis Paukštello, Harijs Spanovskis, Artis Robežnieks, Juris Strenga, Juris Frinbergs, Valdis Liepiņš, Ieva Pļavniece, Gints Grāvelis, Lauris Dzelzītis, Sarmīte Rubule, Aija Dzērve, Rudīte Būmane, Ērika Eglija, Baiba Neja, Inita Dzelme un Gints Andžāns.

Daugavpilī svinēs Starptautisko teātra dienu

"Mēs esam un mēs būsim" - ar šādu devīzi šodien plkst.15 Daugavpils teātris aicina skatītājus uz Starptautiskās teātra dienas pasākumu "Mākslas gadatirgus teātrī bērniem un vecākiem", informēja teātra sabiedrisko attiecību speciālists Dainis Melāns. Pasākuma laikā teātra gaitenī darbosies tirdziņš un notiks dažādas atrakcijas, bet teātra foajē būs apskatāma Preiļu mākslinieces Jeļenas Mihailovas leļļu izstāde. Šeit pat pasākuma dalībnieki varēs apmeklēt arī bērnu valstību "Pasaku zeme" un sastapt izrāžu "Reiz bija tā..." un "Vakarēšana" varoņus, piedalīties radošajās darbnīcās, kopā ar klauniem piedalīties spēlēs un konkursos.

Teātra balkonā būs apskatāma Daugavpils mākslinieku Ilzes Volontes un Māra Čačkas tekstilmākslas izstāde "Mīlam mākslu kopā". Šeit uzstāsies Aleksandra Lukšas Dans Jam komanda "Stop time", Reggi-ska grupa "Kuhenbits" un "Salsalovers" no Rīgas, kā arī notiks "Saules skolas" alternatīvās modes skate un Māra Pūra stepa programma.

Teātra kafejnīcā pasākuma apmeklētāji varēs klausīties senās romances Jeļenas Boreles izpildījumā, pie klavierēm būs Eduards Zariņš, Austras Skujiņas un Raimonda Paula muzikālo dzejas programmu, Vladimira Visocka dziesmas un Nataļjas Grebeņkovas dzejas programmu.

Starptautiskās teātra dienas pasākumi noslēgsies plkst.19 ar muzikālu uzvedumu "Mēs esam un mēs būsim", kurā piedalīsies Daugavpils teātra aktieri, Daugavpils universitātes aktieru kurss un svētku viesi Olga Pīrāga, Māris Pūce un grupa "Patrioti.lg".

Starptautisko teātra dienu pēc Starptautiskā Teātra institūta ieteikuma sāka svinēt 1961.gadā. Par godu šiem svētkiem tiek rīkotas izrādes un dažādi teatralizēti priekšnesumi.

Ventspilī notiks Teātra dienas balle

Šodien plkst.21 Ventspils Kultūras centrā notiks Teātra dienas balle, informēja pašvaldībā. Ballē piedalīsies vokālā grupa "Ilga", kuras sastāvā apvienojušies jauni un populāri Dailes teātra dziedošie aktieri - Lauris Subatnieks, Gundars Silakaktiņš un Aldis Siliņš. Mākslinieki ne vien dziedās, bet arī uzturēs jautrību, izspēlējot teatralizētas atrakcijas un stāstot nopietni nenopietnus jokus par dzīvi un teātri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu