Pasniegs Latvijas Lielās mūzikas balvas (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar (2.03.) plkst.19 Latvijas Nacionālajā operā tiks pasniegtas Latvijas Lielās mūzikas balvas (LMB) laureātiem, informēja LNO sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva.

Apbalvošanu un koncertu tiešraidē varēs vērot Latvijas Televīzijas 1.kanālā, kā arī klausīties Latvijas Radio programmā "Klasika". Koncertu vadīs aktrise Dita Lūriņa un mūziķis Marts Kristians Kalniņš.

Kā LETA jau ziņoja, LMB par mūža ieguldījumu piešķirta pianistei koncertmeistarei Intai Villerušai, bet par spožiem starptautiskiem sasniegumiem un Latvijas vārda daudzināšanu pasaulē - dziedātājai Elīnai Garančai.

Nominācijas

LMB 2009.gada nominanti kategorijā "Gada debija" ir dziedātāja Gunta Davidčuka, vokālā grupa "Framest" un dziedātāja Inga Šļubovska.

LMB nominanti par izcilu sniegumu 2009.gadā ir Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Latvijas Radio koris un vijolniece Vineta Sareika.

Pasniegs Latvijas Lielās mūzikas balvas
Pasniegs Latvijas Lielās mūzikas balvas Foto: LETA

LMB 2009.gada nominanti kategorijā "Gada koncerts" ir VI Kremerata Baltica festivāla "Hommage a Haydn and Hindemith" noslēguma koncerts 29.jūnijā Melngalvju namā, pianists Vestards Šimkus, Pētera Vaska "Gadalaiki" 23.septembrī Lielajā ģildē un pianista Armanda Ābola solokoncerts 25.maijā Rīgas Latviešu biedrībā.

Nominanti kategorijā "Gada uzvedums" ir Artura Onegēra oratorijas "Žanna d’Arka uz sārta" uzvedums 28.augustā Rīgas Sv.Pētera baznīcā, dziedātājas Ievas Paršas solokoncerts "Spoži mirdzošais latvju pelēkais" 17.novembrī Spīķeru koncertzālē un Žila Masnē operas "Verters" iestudējums Latvijas Nacionālajā operā.

Nominanti par izcilu darbu ansamblī ir altists Arigo Štrāls, flautiste Dita Krenberga un čellists Ēriks Kiršfelds.

Nominanti kategorijā "Gada jaundarbs" ir Andra Dzenīša "Postlūdija. Ledus" pirmatskaņojums 25.septembrī Lielajā ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskā orķestra izpildījumā (diriģents Karels Marks Šišons), Ilonas Breģes "Vijoļkoncerta" pirmatskaņojums 17.janvārī Lielajā ģildē, kuru izpildīja soliste Baiba Skride, "Sinfonietta Rīga", diriģents Normunds Šnē, kā arī Viļņa Šmīdberga "Elēģijas" pirmatskaņojums 18.septembrī Lielajā ģildē, kuru izpildīja "Sinfonietta Rīga" (diriģents Normunds Šnē).

Nominanti par izcilu interpretāciju ir Baiba Skride par solo Ilonas Breģes "Vijoļkoncertā" un Albana Berga "Vijoļkoncertā", pianists Vestards Šimkus par Pētera Vaska klaviercikla "Gadalaiki" atskaņojumu un dziedātāja Ieva Parša par solo Imanta Kalniņa "Ceturtās simfonijas" atskaņojumā un Latvijas komponistu solodziesmu lasījumu.

Žūrija

Žūrija par laureātiem balso balvas pasniegšanas dienā. Lielās Mūzikas balvas 2009 žūrijā darbojas mūzikas žurnāliste Olga Pētersone, muzikologs, Latvijas Radio 3 žurnālists Guntars Pupa, muzikoloģe, Latvijas Radio 3 žurnāliste Maruta Rubeze, "Latvijas koncertu" valdes loceklis Guntars Ķirsis, muzikoloģe Ilze Šarkovska-Liepiņa, izdevniecības "Musica Baltica" direktore Solvita Sējāne, žurnāla "Mūzikas Saule" galvenais redaktors Orests Silabriedis, muzikoloģe, Latvijas Mūzikas informācijas centra vadītāja Ināra Jakubone un muzikoloģe, Latvijas Radio programmas "Klasika" direktore Gunda Vaivode.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu