Krievijas tiesa pagarina mājas arestu Serebreņņikovam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Maskavas tiesa trešdien pazīstamajam teātra un kino režisoram Kirilam Serebreņņikovam saistībā ar strīdīgus vērtējumus izsaukušo lietu par līdzekļu piesavināšanos pagarināja mājas arestu līdz 22. augustam, vēsta Krievijas mediji. Mākslinieks atrodas mājas arestā kopš pērnā augusta.

Tiesa trešdien nosprieda, ka Serebreņņikovam jābeidz iepazīties ar lietas materiāliem līdz 1.septembrim, un pēc tam viņš tiks tiesāts.

Serebreņņikovs apsūdzēts, ka piesavinājies 133 miljonus rubļu (1,8 miljonus eiro pēc pašreizējā kursa), kas no valsts līdzekļiem piešķirti teātra projektam. Režisors apsūdzības noliedz.

Serebreņņikovs vada Maskavas Gogoļa centra teātri un strādājis arī pie Lielā teātra iestudējumiem.

Tiesā trešdien Serebreņņikovs sacīja, ka visa nauda iztērēta teātra projektam.

Viņa režisētā filma «Ļeto» («Vasara»), pašam režisoram klātneesot, šogad tika izrādīta Kannu kinofestivāla konkursa skatē.

Vēršanās pret vienu no Krievijas veiksmīgākajiem režisoriem izraisījusi Krievijas un starptautisko mākslas aprindu cilvēku atbalsta vilni, kas notikušo uzskata par daļu no Putina režīma represijām pret māksliniecisko neatkarību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu