Ar prominentu viesu klātbūtni Jūrmalā norisinājies baleta festivāls (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andris Tone

Sestdien, 4. augustā, Dzintaru koncertzālē ar prominentu viesu klātbūtni norisinājās 19. Starptautiskais baleta festivāls “Baleta zvaigznes Jūrmalā”.

Šogad festivālā viesojās baleta izcilības no Vācijas, Šveices un Horvātijas baleta trupām, pārstāvot Koreju, Meksiku, Itāliju, Ukrainu, Spāniju, Baltkrieviju un Austrāliju. Festivāla programmā, kā jau ierasts, bija arī Latvijas Nacionālā baleta jaunākie un spilgtākie darbi.

Vēl viena festivāla tradīcija ir tikšanās ar iemīļotajiem pašmāju māksliniekiem no Latvijas Nacionālās Operas un Baleta ar atskatu uz sezonas spilgtākajiem darbiem. Šoreiz koncertā dejoja Latvijas Nacionālā baleta solisti Annija Kopštāle, Jūlija Brauere, Arturs Sokolovs, Marija Burceva, Antons Freimans, Kārlis Cīrulis, Ieva Rācene, Anna Ruske, Alise Tomkoviča, Andris Pudāns un Germans Ševčenko, izpildot fragmentus no iestudējuma “Antonija #Silmači” un “Diāna un Akteons”, kā arī citiem priekšnesumiem. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu