Igaunijas virtuālajā simtgades kopkorī - vairāk nekā 52 000 cilvēku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Igaunijas simtgade
Igaunijas simtgade Foto: Postimees

Virtuālajā Igaunijas simtgades kopkorī, kas aizvadītās svētdienas vakarā piedalījās visas tautas sadziedāšanās akcijā "Dziesmas spēks", iesaistījušies 52 772 cilvēki visā pasaulē, pirmdien paziņojuši pasākuma rīkotāji.

Šī sadziedāšanās - viens no galvenajiem Igaunijas Lielās simtgades svinību vasaras nedēļas pasākumiem - svētdien klātienē pulcināja desmitiem tūkstošu cilvēku gan Tallinas Dziesmusvētku estrādē, gan vēl 40 Igaunijas vietās, bet pateicoties īpašai mobilajai aplikācijai cilvēki šim milzīgajam kopkorim varēja pievienoties arī tīmeklī.

Kā ziņu aģentūrai BNS pastāstījis Igaunijas simtgades pasākumu koordinators Marguss Kasterpalu, interese par šo iespēju bijusi tik liela, ka dalībnieku reģistrāciju nācies pagarināt par vairākām stundām.

Visvairāk dziedātāju - 21 211 - pieteikušies no Harju apriņķa. Tartu apriņķi virtuālajā kopkorī pārstāvējuši 7380 cilvēki, Pērnavas apriņķi - 3045 cilvēki, bet vēl 4498 dziedātāji pieteikušies dalībai no ārvalstīm.

Visas tautas sadziedāšanos tiešraidē translēja Igaunijas sabiedriskā televīzija un radiostacija "Vikerraadio", kā arī digitālie kanāli.

Mobilo aplikāciju, kas ļāva reģistrēties un piedalīties virtuālajā kopkorī, izstrādājis telekomunikāciju uzņēmums "Telia" kā dāvanu Igaunijas Republikai simtajā dzimšanas dienā.

Kā ziņots, Igaunijā kopš piektdienas norisinās Lielā simtgades svinību vasaras nedēļa, kas turpināsies līdz 25. augustam un noslēgsies ar Seno uguns nakti Baltijas jūras piekrastē.

Lai gan Igaunijas Republika savu simto dzimšanas diena svinēja jau 24. februārī, simtgades svinību kulminācija iecerēta tieši šajā vasaras nogales nedēļā, kad Igaunija atskatās arī uz valstiskās neatkarības atjaunošanu 1991.gada 20.augustā. Nedēļas laikā paredzēti vairāk nekā 200 dažādi svētku pasākumi, tai skaitā nakts velobrauciens pa Igaunijas pilsētām, saistoši pārgājieni un laivu brauciens "Igaunijas simts mazās salas" pa maršrutu "Serve-Kolka-Roņusala-Kihnu".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu