58.Kannu kinofestivāls ir sācies!

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienvidfrancijas kūrortpilsētā Kannās trešdien tika atklāts 58.starptautiskais kinofestivāls, kurš ilgs līdz 22. maijam.

Šogad par festivāla galveno balvu - "Zelta palmas zaru" - sacentīsies vairāki režisori, kuri prestižo balvu ir ieguvuši jau agrāk - Gass van Sants, Larss fon Trīrs, Vims Venderss un Liks un Žans Pjērs Dardēni.

Festivālā tiks demonstrētas 53 filmas un būs pārstāvētas 28 valstis.

Kinofestivāla žūriju šogad vadīs bosniešu kinorežisors Emirs Kusturica, kurš "Zelta palmas zaru" ir ieguvis divas reizes - 1985.gadā par filmu "Tētis komandējumā", bet desmit gadus vēlāk - par filmu "Pagrīde".

Paredzēts, ka žūrijā būs arī rakstniece Tonija Morisone, kinorežisori Džons U, Agnese Varda, Benuā Žako un Fatihs Akins, kā arī indiešu aktrise Nandita Dasa, meksikāņu izcelsmes kinoaktrise Selma Haijeka un filmas "Iekšējā jūra" zvaigzne Havjers Bardems.

Balvu ieguvēji tiks nosaukti 21. maijā.

15. maijā Kannu kinofestivālā ir paredzēta arī filmas "Zvaigžņu kari. Situ atriebība" pirmizrāde, kuras režisoram Džordžam Lūkasam tiks pasniegta goda balva par sasniegumiem viņa kinorežisora karjerā.

Pagājušajā gadā Kventina Tarantīno vadītā žūrija "Zelta palmas zaru" piešķīra Maikla Mūra pretrunīgi vērtētajai filmai "9/11 pēc Fārenheita".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu