“Mansards” izdod Lārsa Keplera trilleri “Rotaļlaukums”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lars Kepler
Lars Kepler Foto: Publicitātes foto

Apgāds “Mansards” laidis klajā zviedru autoru pāra - Lārsa Keplera trilleri. Pāris, kurš radījis slaveno detektīvu sēriju par izmeklētāju Jonu Linnu (latviski jau iznākuši romāni “Hipnotizētājs” un “Paganīni līgums”) tagad piedāvā darbu “Rotaļlaukums”.

No zviedru valodas tulkojis Māris Tīts. 

Leitnante Jasmīne Paskāla-Andersone vada kaujas operācijas Kosovā. Kādas apšaudes laikā Jasmīne tiek smagi ievainota. Viņas sirds uz 1 minūti un 40 sekundēm apstājas. Kad viņa atgriežas dzīvē, viss, par ko viņa spēj domāt, ir kāda ostas pilsēta. 

Sirdsdarbību ir iespējams pārtraukt un atjaunot – tā ir šīs grāmatas atslēga, bet jautājums: cik bieži to var izdarīt veiksmīgi. Tā ir spēle ar nāvi, par kuru nav drošības arī reālajā pasaulē. Ainas, kas atkārtojas nāvi pieredzējušo liecībās, zinātnieki izskaidro kā smadzeņu panisko reakciju uz skābekļa trūkumu, kas rodas, apstājoties sirdij.

Lai arī grāmata atklāj citu Lārsa Keplera daiļrades pusi, autori saviem faniem apsola, ka īpašās sajūtas nepazudīs. Tas pats ātrums, koncentrētas nodaļas un tā pati intensīvas realitātes izjūta kā allaž, tikai šoreiz grāmatas centrā nav policijas izmeklēšana. Absolūti oriģināls stāsts, kurš, kā raksta zviedru mediji, “nogalina jebkuru konkurentu”.

Iespējams, šis ir autoru pāra personiskākais literārais veikums, jo tapis ģimenes apstākļu dēļ.

Grāmata pieejama apgādā "Mansards", kā arī tuvākajā grāmatnīcā vai bibliotēkā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu