Jūrmalā būs apskatāmas Bauhaus Telavivas arhitektūras pērles

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jūrmalas Kultūras centrs

5.septembrī plkst. 17.00 Jūrmalas Kultūras centra 1.stāva vestibilā tiks atklāta izstāde “Bauhaus un internacionālā stila ēkas Telavivā: uzturēšana un atjaunošana”.

Izstāde sniedz izsmeļošu izziņas materiālu par unikālo Telavivas Bauhaus un starptautiskā stila arhitektūras mantojumu, kura aizsākumi meklējami pagājušā gadsimta 30. gados, kad no Vācijas uz Izraēlu emigrēja virkne slavenu ebreju izcelsmes arhitektu, kuri Telavivā turpināja savu darbu, izkopjot šo arhitektūras stilu.

Mūsdienās Bauhaus arhitektūras stils ir iekļauts UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā un Telavivu dēvē par Balto pilsētu.

Līdztekus lielformāta fotogrāfijām, izstādes apmeklētāji varēs gūt papildinformāciju ekspozīcijai pievienotajos video un drukātajos materiālos.

Izstādes autors ir Telavivas Bauhaus centra (Bauhaus Center Tel Aviv) līdzdibinātājs Dr. Miha Gross (Micha Gross), kurš ar īpašu aizrautību pēta Telavivas modernās kultūras mantojumu un iepazīstina ar to interesentus. Dr. Miha Gross viesosies Rīgā, kur piedalīsies izstādes atklāšanā un tiksies diskusijās un lekcijās gan ar arhitektūras jomas profesionāļiem, gan studentiem.

Izstāde apskatāma līdz 16.oktobrim. Ieeja bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu