Pasniedz Rīgas balvas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja vēsturiskajā Kolonnu zālē vakar Rīgas domes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks pasniedza Rīgas balvu sešiem laureātiem.

Rīgas balva pasniegta cilvēkiem, kas daudz darījuši, lai pētītu Rīgu, saglabātu tās vēsturiskās saknes 21. gadsimta metropolē, lai nestu galvaspilsētas vārdu pasaulē. Šāda balva pasniegta jau ceturto reizi. Šogad Rīgas balva piešķirta Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai, kura Latvijas valsts un galvaspilsētas vārdu ir ienesusi Eiropas un pasaules apritē, apliecinot, ka Rīga ir pasaules kultūras mantojuma pilsēta, kas strauji attīstās. Laureāta godā ir arī Latvijas vēstures institūta direktors akadēmiķis Jānis Bērziņš, kas pētījis un apkopojis Rīgas strādniecības vēsturi.

Balva piešķirta arī Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājloceklim, Rīgas vides pētniekam, ornitologam Jānim Vīksnem, kas apkopojis materiālus par putniem, kuri pilsētā labprāt uzturas. Arhitekts Andrejs Holcmanis balvu saņēma par mūža ieguldījumu arhitektūras un būvniecības izpētē, kā arī vēsturiskā centra apzināšanā un saglabāšanā. Pirmo reizi pasniegta balva arī pilsētas mecenātam – Itera šefam Latvijā Jurim Savickim, kurš ilglaicīgi ar ziedojumiem esot atbalstījis zinātniekus un arī finansējis viņiem veltītu pieminekļu un skulptūru uzstādīšanu. Rīgas balvu par par tautsaimniecībai svarīgas finanšu informatīvās sistēmas izstrādi saņēma arī datorzinātniece Inguna Pede.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu