Rīgas Zoodārzā pirmo reizi izšķīlies turako mazulis

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Zooloģiskajā dārzā šovasar pirmo reizi izšķīlies mazulis Āfrikas putnu turako ģimenē, informēja zoodārza runasvīrs Ingmārs Līdaka.

Šie Āfrikas putni ir neparasti krāšņi un pieskaitāmi dzegužu radiniekiem, kaut par pēcnācējiem rūpējas paši. "Mūsējie izceļas ar īpašu nepiekāpību, kad jāveic mazuļa apskate vai fotografēšana. Arī pats mazulis nav nekāds mieramika un baida traucētājus, cik spēj," pauda Līdaka.

Turako aplūkojami papagaiļu un rāpuļu mājas iekštelpu ekspozīcijā.

Savukārt abiem tītargrifu mazuļiem jau sāk augt lidspalvas. Šai sugai Rīgas zoodārzā ir slavena vēsture. Pirms pieciem gadiem pirmos tītargrifēnus izdevās izaudzināt inkubatorā, un šīs sugas vairošanās nebrīvē tad bija izcils un nebijis notikums Eiropas zoodārzu putnu dzīvē.

Nu jau otro gadu tītargrifu pāris pats izperē un izaudzina mazuļus, kas ir dubults prieks.

Tītargrifu dzimtene ir Amerika un šie putni slaveni ar izcili labo ožu, ar kuras palīdzību tie džungļos meklē barību - kritušos dzīvniekus. Ja ņem vērā, ka oža attīstīta tikai dažām putnu sugām, tad tītargrifi ir ievērojami putni.

Mazuļus audzina arī citas ģimenes zoodārza saimē. Pasaulē lielākie grauzēji kapibaras šogad slinko - audzina tikai vienu mazuli. Pērn tie lieliski tika galā arī ar trim kapibarēniem. Dienvidamerikas purvos un upju piekrastēs dzīvojošie dzīvnieki augumā divkārt pārspēj mūsu dižgrauzēju bebru. Mazuļi kapibarām piedzimst jau redzīgi, klāti ar vilnu un jau ar pirmajām dienām gatavi sekot vecākiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu