10 lietas par Kianu Rīvsu (17)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aktieris, kuru turpmāk vienmēr saistīs ar kino sāgas "Matrikss" galveno varoni Neo, kopš aprīļa ir redzams jaunā piedzīvojumu filmā "Konstantīns".

Arī šoreiz viņš savā ziņā glābs pasauli – iesaistoties drosmīgās cīņās ar nelietīgiem dēmoniem.

1. Kianu Rīvss dzimis 1964. gada 2. septembrī Beirutā (Libāna).

2. Viņa māte Patrīcija pēc tautības bija angliete un strādāja par striptīza dejotāju. Tēvs Semjuels Nounins Rīvss – pa pusei havajietis, pa pusei ķīnietis – pēc profesijas bija ģeologs.

3. Aktiera vārds Kianu (key – an – oo) Havaju salās nozīmē vieglas vēsmas virs kalnu virsotnēm.

4. Kad viņš bija 13 gadus vecs, viņa vecāki izšķīrās. Viņš kopā ar māti pārcēlās uz Ņujorku un kopš tā laika savu tēvu vairs nav redzējis. 1992. gadā viņa tēvu arestēja par heroīna tirdzniecību un piesprieda viņam 10 gadus cietumsoda.

5. Pasaules slavu Kianu Rīvss ieguva 1994. gadā pēc filmas "Ātrums", kur viņš spēlēja kopā ar Sandru Bulloku. 1999. gadā uz ekrāniem iznāca triloģijas "Matrikss" pirmā daļa, par kuras sasniegumiem var pat nerakstīt. Neo loma šajā filmā kļuva par līdz šim slavenāko Rīvsa lomu.

6. Pēc Kalifornijas policijas datiem (Kianu vairākas reizes bijis arestēts par autovadīšanu reibumā), aktieris ir 180 cm garš un 70 kg smags.

7. Kianu ir arī muzikants. Viņa grupa Dog Star ir izdevusi dažus kompaktdiskus un pastāvīgi koncertē ne tikai ASV un Kanādā, bet arī Eiropā. Viņš ir kreilis, taču uz ģitāras spēlē ar labo roku. Viņš smēķē. Tāpat viņš vairākas reizes ir pārsteidzis presi ar atzinumiem, ka lieto narkotikas. Tas patiesi pārsteidz, jo viņa labākais draugs Rivers Fīnikss savulaik nomira no narkotiku pārdozēšanas. Taču Kianu bez liekas kautrības ir sacījis, ka viņam nepiemīt nekādi trūkumi. „Jā, es smēķēju un dažreiz iedzeru. Taču es to neuzskatu par trūkumiem,” viņš sacījis.

8. Aktiera dzīvē bijuši arī traģiski notikumi. 1999. gada Ziemassvētkos pasaulē bija jānāk viņa un draudzenes Dženiferas Simas meitiņai, kuru viņi bija grasījušies nosaukt par Evu Ārčeri Simu Rīvsu. Taču bērniņš piedzima nedzīvs. Dženifera notikušo nespēja pārdzīvot, 2001. gadā viņa cieta autoavārijā un gāja bojā.

10. Kianu atzīstas, ka viņš baidās no tumsas. Viņa kaislīgākā aizraušanās ir motocikli. Viņam pieder vairāki divriteņu spēkrati, viņam patīk braukt ātri, par ko arī liecina neskaitāmas rētas uz viņa ķermeņa. Vienu no tām – lielāko, kas stiepjas no krūtīm līdz gurnam, – viņš ieguva kādā avārijā 1987. gadā kalnos. Aktieris aizraujas ar jāšanu un sērfingu. Viņš mīl mūziku un grāmatas, un viņa iemīļotāko autoru vidū ir Dostojevskis, Manns un Staņislavskis.

Sagatavojusi Laura Hohlačova

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu