Atskats: "šubi dubi - svingeru klubi" (56)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pienācis pavasaris, atmostas dzīvnieku pārošanās instinkti, varbūt arī mums, cilvēkiem, jāsāk pāroties? Kas tad ir šie “svinga klubi” - grupveida sekss, kur cilvēki čupu čupām mīlējas kopā, vai laulības nostiprināšana? To šovakar mēģināja noskaidrot Dāvids un viņa bēniņu viesi. Video

Intro: saruna ar Grietu. “Paziņa mani uzaicināja uz svinga klubu, uzvelku uzvalku, baltu kreklu … tur izrādās grupveida sekss,” savai mājkalpotājai sūdzas Dāvids. “Labi, Grieta, uztaisi kafiju!”

Kā pirmais viesis studijā tiek aicināta Latvijas seksa leģenda, kas savulaik vadījusi erotisko raidījumu “Buduārs” un kopā ar vīru izdod žurnālu "Princese” - Rita Lasmane. Seksa dīva kopā ar dzīvesbiedru apmeklē svinga klubus, tomēr savus bērnus tādā iestādījumā nevēlētos sastapt - tāds fakts viņu pamatīgi apmulsinātu.

Uz Dāvida jautājumu par greizsirdību Rita mierīgā tonī atzīst, ka tas tomēr reizēm “uzsit asinis”, taču šīs lietas viņa ar vīru ir izrunājusi un skatās uz konkurentēm ar zināmu fatālismu – ja būs lemts, tad vīrs aizies.

“Esam brīvi cilvēki, respektējam viens otra brīvību,” turpina Rita. “Pāriem, kas apmeklē svinga klubus, jābūt labai sapratnei, klubi nav domāti attiecību uzlabošanai.”

Pamatā ar šādām lietām grib nodarboties vīrieši, stāsta Rita, "odziņa" ir tā, ka tu atļauj savam partnerim savā priekšā mīlēties ar citiem, gluži kā deju klubā ļauj izdejoties ar citiem. Latviešu konversācijas vārdnīcā termins “svings” ir džeza mūzikas novirziens, kur ritms pārplūst no viena otrā, gluži kā seksā.

Rita neiesaka apmeklēt šādus klubus jauniešiem, kuru psihe nav nobriedusi. Īpaši meitenēm, kuras aiz ziņkārības dodas eksperimentēt, bet reāli nav psiholoģiski gatavas tam, kas tur notiek. Interesanti, ka sākumā notiek iepazīšanās, reizēm, lai atbrīvotos, notiek rotaļas, tikai pakāpeniski kluba viesi izģērbjas un pievēršas viens otram.

Rita piebilst, ka jaunatnācējiem vīriešiem reizēm piemīt homofobija, viņus uztrauc nejauši sveša vīrieša pieskārieni, tiesa, homoseksuālas attiecības klubos netiek piekoptas.

Studijā tiek aicināta Inga, kas neatzīst svinga klubus un nekad nepiedotu savam draugam, ja viņš šādu iestādījumu apmeklētu.

“Mani nesaista šādi klubi,“ bez īpašas argumentācijas paziņo Inga. “Kas tevi saista? Tu krāj pastmarkas?” zobgalīgi novelk Dāvids.

Inga atzīst, ka nezina, ko domās pēc desmit gadiem, bet pašlaik viņai ir lielisks draugs un citi puiši viņu nesaista. Dāvids mēģina radīt Ingai idillisku ainu, kurā viņu savaldzinātu kāds no viņas sapņu vīriešiem. No Holivudas aktieriem Ingu saista Banderass un Nikolass Keidžs, tiesa, viņas draugs neesot līdzīgs nevienam no minētajiem skatuves māksliniekiem. Meitenes balsī jūtama nedrošība par savu seksualitāti, varbūt tiešām šie svinga klubi domāti vecākiem pāriem?

“Cilvēciņš ir ļoti mierīgs,” didaktiskā tonī Ingas situāciju komentē Rita. “Sievietei tikai pēc 40 gadiem seksualitāte kāpj uz augšu. Pagaidām jums ar draugu vēl ir interesanti.”

Skatītāji šādus klubus vērtē visai pozitīvi, daži pat izrāda dzīvu interesi kādreiz piedalīties šādos pasākumos.

Svinga kluba vadītāja Natālija ļauj ielūkoties šādu saietu aizkulisēs. Pirmkārt, šādi klubi Rīgā nav bizness, par biznesu varētu dēvēt to, kas notiek, piemēram, Maskavā, kur klubus apmeklē pat simts interesentu. Otrkārt, Natālija savu klubu īpaši nereklamē, balstoties galvenokārt uz “mēles reklāmu”, kā viņa pati izsakās.

“Atnāc tu arī, Dāvid! Es tev palīdzēšu iejusties,” aicina Natālija. Dāvids pat nedaudz apmulst, izdzirdot šādu atklātu piedāvājumu.

Natālijas klubs nav domāts tikai pāriem, var nākt arī viens. “Tad jau tas nav klubs, tā ir mauku māja?” joko Dāvids.

Pēdējais vārds seksā, piemēram, klubā “4 x 4”, pieder sievietei, un viņa var droši atraidīt vīrieti. Nekas ar varu netiek uzspiests. Arī prezervatīvi tiek mainīti pie katras partneres maiņas.

Studijas pēdējā viešņa seksoloģe Ināra Roja nonāk zināmā konfliktā ar svinga klubu piekritējām. Tiesa, viņas garais monologs ir absurds informācijas savārstījums, kas izraisa smīnu arī skatītāju vidū.

“Šis ir pisness, nevis bizness,” rezumē Dāvids un aplaudē, viņaprāt, veiksmīgajam šovam.

Uzstājas Eirovīzijas censoņi Agnese un Intars: “Sing it, swing it, do it now!”.

Skaties Video

Komentāri (56)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu