Atskats: ļaujiet mīļotajam elpot (51)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Video Gandrīz katram cilvēkam laulības dzīvē jāsaskaras ar sievas vai vīra greizsirdības scēnām. Šovakar Dāvida šovā viesi dalījās savā pieredzē, kā katrs ticis vai nav ticis ar šo neganto rakstura īpašību galā.

Ilze

Dāvida bēniņos tiek aicināta pirmā viešņa – jauna meitene ar tumšām saulesbrillēm un zeltītu lenti. Ilze pēc nepilna gada pazīšanās apprecējās ar divreiz vecāku turīgu uzņēmēju. Šobrīd neviena diena viņas ikdienā nepaiet bez greizsirdības scēnām - jaunajai sievietei jādzīvo kā ieslodzījumā. Kolorīto blondīni greizsirdīgais vīrs vakaros gaida pie durvīm, izseko, zinot, kur dzīvo viņas draugi un draudzenes, gaida pie viņu namdurvīm. Šādi greizsirdīgais vīrietis cenšas novērst jebkādu iespēju, ka viņa varētu melot par savu uzturēšanās vietu.

Ciemos pie draudzenēm vai uz naktsklubiem viņš Ilzi nelaiž, jo tur apgrozās daudzi vīrieši. Ilze sarunas gaitā lieto terminu “psiholoģiskais terors” – pašnāvības draudi, izmisīga lūgšanās, reiz pat mēģinājis griezt vēnas. Taču, neskatoties uz striktajiem noteikumiem, Ilzei ir dziļas jūtas pret savu “paverdzinātāju”.

“Vai pirms precībām bija šādi simptomi?” izbrīnu neslēpj Dāvids. “Nē, likās ļoti jauks, uzmanīgs, zvanīja divreiz dienā, sūtīja īsziņas … likās, ka viņš ir sapņu vīrietis. Ar laiku tika uzstādītas īpašuma tiesības, aizliegums strādāt u.tml.,” norūpējusies stāsta Ilze.

Ilze atzīst, ka vīra greizsirdība ir slimīga, reiz tā pat novedusi līdz roku palaišanai. Ilze diemžēl agresora priekšā bijusi bezspēcīga, apraudājusies … vēlāk, protams, viņš atvainojies, dievojies, ka tā vairs nekad nedarīs. Interesanti, ka vienīgā viņu laulības dzīves izklaide ir sestdienās apciemot vīra vecākus, kuri pilnībā atbalsta sava dēla uzskatus. Izrādās, ka Ilzei ir aizliegts skatīties arī televizoru, šāda priekšmeta viņu mājās nemaz neesot, tas rāda negatīvu piemēru. Šis fakts mazliet liek aizdomāties par šo divu cilvēku attiecību “tēva un meitas” modeli.

Pēdējā laikā īpaši asas attiecības ir izveidojušās ar vīramāti, kas uz katra soļa atgādina par pirmās dēla sievas neganto raksturu un sliktajām īpašībām. Visdīvainākais šajā stāstā ir fakts, ka, neskatoties uz to visu, Ilze savu vīru no sirds mīl vai domā, ka mīl, un visas pārestības ir piedevusi.

Studijā viesojas psiholoģe Dace, kas piekrīt, ka Ilzes gadījums ir zināma vardarbība pret sievieti. Dāvids un Dace izspēlē līdzību ar nebrīvē turētu putniņu, kuram nav ļauts izplest spārnus. Dace uzskata, ka minētais pusmūža vīrietis, izvēlēdamies sev par sievu jaunāku meiteni, ir zināmā mērā vēlējies sevi apliecināt. Viņš aplido savu "lellīti", izrotā to, taču neļauj tai brīvi lidot. Iespējams, greizsirdība rodas no paša pieredzes, proti, tas, kā rīkojies viņš pats jaunībā, ir ietekmējis viņa uzskatus par uzticību un uzticēšanos otram cilvēkam

Dace atklāj dažus sīkumus no savas laulības dzīves, rezumējot, ka seksuālu krāpšanu tagad piedotu, bet garīgu gan ne.

Vakara nākamie viesi Baiba un Kristaps regulāri krāpj viens otru un, mājās pārnākuši, dalās pieredzē. Dzīvo kopā vienā istabā, guļ vienā gultā, par mīlestību runā izvairīgi. Viņi uzskata, ka cilvēks nevar piederēt otram cilvēkam. Kristaps, kas runā dīvainā aizsmakušā falsetā, uzsver, ka greizsirdība ir liels egoisms, tas ir privātīpašuma simptoms.

Baiba un Kristaps viens otram stāsta par saviem sānsoļiem, neslēpjot pikantas detaļas, kā izrādās, Baiba tomēr atzīst, ka Kristaps gultā ir vislabākais … varbūt viņa vienkārši kameru priekšā nevēlējās sāpināt savu draugu?

“Kāpēc tad jāiet pie citiem, ja Kristaps vislabākais?” “Vienveidība apnīk. Arī garšīgu kūku ēdot katru dienu, tā ātri apnīk.”

Kāda gados vecāka skatītāja spēj tikvien kā nopūsties: “Laiki mainās un tikumi arī,” un uzdāvina šova vadītājam seksuālu kukurūzu. Kā izrādījās, šī nebija vienīgā dāvana – studijas nākamā viešņa Aija no Dānijas Dāvidam atvedusi apzeltītu Dāvida zīmi.

Bijusī ģenerālkonsule Sanktpēterburgā Aija Strautmane pārdzīvo, ka savulaik nekrāpa savu vīru. Viņa uzskata, ka cilvēkam mazliet ir jābūt greizsirdīgam, citādi viņš ir vienaldzīgs. Viņas vīrs arī ir bijis greizsirdīgs – viņam nepatika, ka kāds cits vīrietis uz sievu skatās, aicina uz deju. Viņai tas apnika, un viņa izšķīrās.

Psiholoģe mēģina izskaidrot greizsirdības rašanās cēloņus, viņa min piemēru par sievas nevainīgu deju ar svešinieku. Tā vietā, lai vīrs izmantotu iespēju un aicinātu uz deju kādu citu sievieti, viņš stāv malā un iedomājas visdīvainākās lietas un dejas attīstības scenārijus. “Varbūt tas otrs vīrietis labāk dejo, varbūt ar viņu interesantāk sarunāties u.tml.” Tajā brīdī rodas greizsirdība.

Šova noslēgumā Dāvids aicina skatītājus mīlēt vienam otru, neapbižot. “Ja jūs cilvēku no sirds mīlat, ļaujiet viņam elpot!”

Uzstājas bijušais fabrikants Marx ar ansambli “Double Faced Eels”: “Jo viņš ir gejs, zilais valis, zilais valis.”

Komentāri (51)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu