Atskats: apģērbts vai pliks sekss? (29)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

VideoŠovakar Dāvida šovā tika meklētas atbildes uz jautājumu, vai rūpes par izsargāšanos no nevēlamas grūtniecības vai slimībām ir tikai sieviešu pienākums.

Intro: saruna ar Grietu. “Sekss esot iedzimts, un iedzimts diemžēl ir arī neaizsargāties seksa laikā,” savai mājkalpotājai Grietai skaidro Dāvids. “Kāda ir drošākā kontracepcijas metode? Pateikt seksam “nē”?”

Mārtiņš

Studijā ienāk elegants jauneklis baltā uzvalkā, kurš nodarbojas ar e-komerciju un uzskata, ka prezervatīva lietošana ir ļoti laba lieta. Kā ir labāk – ar vai bez prezervatīva, mēģina noskaidrot vakara vadītājs. Īpašu atšķirību Mārtiņš neredz, tiesa, vēlāk sarunas gaitā tomēr atzīst, ka zināma atšķirība jau tomēr ir.

Mārtiņš seksu uztver vairāk kā vairošanās līdzekli, kam ne vienmēr ir saistība ar jūtām. Lietojot prezervatīvu, ko viņam īpaši patīk izmantot, guļot ar ļoti tievām sievietēm, erekcijas problēmas neizjūt. Viņš dod priekšroku “Lifestile” preču zīmei, jo savulaik 5 no 15 “Cool” prezervatīviem esot saplīsuši. Prezervatīvu uzvelk reizēm gan viņa draudzene, gan viņš pats. Uz jautājumu, kur viņam vislabāk patīk beigt, Mārtiņš atzīst, ka viņam vienalga - “kur ir, tur ir”, dažreiz uz vēdera, dažreiz partnere norij vai izsmērē visu pa savu ķermeni.

Dāvids mēģina pieskarties sieviešu kontracepcijas līdzekļiem, piebilstot, ka no hormonālajām tabletēm sievietes paliek resnas un ūsainas, Dāvids tādu sievieti ir redzējis pat valdībā.

Jauniem puišiem Mārtiņš iesaka lietot tikai prezervatīvu, lai iemācītos kontrolēt savu ejakulāciju.

Dana

Studijā tiek aicināta izskatīgā Dana, kas necieš bezatbildīgus vīriešus un strikti uzskata, ka rūpes par izsargāšanos ir tikai vīriešu pienākums.

“Kā tev ar seksu? Patīk?” “Jā, viss kārtībā.”

Danai somiņā nekad nav līdzi prezervatīva, jo viņa uzskata, ka par to ir jādomā vīrietim. Orālais sekss neesot īsti sekss. Plikā aktā neesot “fīlinga”.

“Kāds sakars seksam ir ar mīlestību?” neizpratnē rausta plecus Dāvids. "Vai prezervatīvs neož pēc degošas gumijas?" turpina jokot vakara vadītājs.

Dana uzsver, ka viņa mīlējas ar vīrieti, nevis ar to, kas viņam uzvilkts, un īsti neatzīst visādus krāsainus, pumpainus un reljefainus prezervatīvus, tā esot lieka izvirtība. Dana pēc dabas esot ļoti kautrīga un nekad tieši nejautā par prezervatīva esamību savam partnerim, bet paļaujas uz viņa godaprātu.

Skatītāju viedokli pārstāv bijušais fabrikants Cash, viņš stāsta, ka negribētu desmit bērnus, un atzīst, ka ar savu diezgan pastāvīgo meiteni dzimumaktā lieto prezervatīvu. Savukārt kādas divas draudzenītes skatītāju rindās apgalvo, ka prezervatīvu var uzvilkt komētas ātrumā, tur nav ko mācēt … diez vai viņas dalās savā pieredzē? Dāvids ar saviem tiešajiem jautājumiem liek sarkt šīm naivajām un nepieredzējušajām pusaudzēm.

Leonīds

Studijā ienāk kāds krievvalodīgs pašpuika vārdā Leonīds. Viņam mūžā ir bijušas 30 dažādas seksa partneres un ļoti reti ir bijuši gadījumi, kad tiek izmantots prezervatīvs. Sievietei ir pašai jānēsā līdzi prezervatīvs un pašai jāmāk to uzvilkt, uzskata Leonīds Arī viņam neesot konkrētas vietas uz sievietes auguma, kur viņš vēlētos beigt: “Ņetu, bļin, konkretnovo mesta.”

Deniss

Dāvida bēniņos tiek aicināts dīvainis Deniss, kurš pēdējā laikā krasi mainījis savus uzskatus par kontracepciju. Ja vīrietis ir jauns, tad prātīgi ir parūpēties par izsargāšanos meitenēm. Būtībā Deniss uzskata, ka par to jārūpējas gan sievietēm, gan vīriešiem. Sekss varot būt arī bez mīlestības, uz abpusējas cieņas pamata. Arī viņš pievienojas Leonīda teiktajam, ka ar prezervatīvu nav īsta kontakta ar partneri.

Viņš izsaka būtisku domu, ka katrā cilvēkā ir STS (seksuāli transmisīvas slimības), piemēram, herpes var atmosties no vainas apziņas, vēlāk ginekoloģe Margarita apstiprinās šo faktu, piebilzdama, ka 90 procentiem vīriešu šī kaite ir iedzimta.

Pēc brīža studijā tiek aicināti cilvēki no organizācijas “Papardes zieds” – Marina un Kalvis. Runāja galvenokārt jau Marina, kas dalījās arī savā kontracepcijas pieredzē, tiesa, tikai pēc Dāvida uzstājīga lūguma. Marina ir izmēģinājusi daudzus kontracepcijas līdzekļus un atzīst, ka drošākais ir prezervatīvs. Fakts, ka hormonālās tabletes ietekmē sievietes fizisko stāvokli, esot mīts. Tam negrib piekrist Mārtiņš, kurš novērojis, ka viņa draugu draudzenes palikušas resnas un ūsainas.

Koka loceklītis

Studijā tiek ienests loceklīša paraugs no koka, un Marina demonstrē, kā jāuzvelk prezervatīvs. Dara to visai akadēmiski. Dāvids laiku pa laikam pārtrauc zinošo meiteni un, kā beigās izrādās, Marina aizmirsusi pieminēt būtisku detaļu – locekļa priekšādiņas atvilkšanu. Tagad visi pusaudži nemūžam vairs nevilks prezervatīvus...

Margarita

Ginekoloģe Margarita daudz ko “saklausīja” un ar dīvainu, pat kaitinošu balss intonāciju uzsver, ka atbildība par kontracepciju ir jāuzņemas abiem. Tiek demonstrēts sieviešu prezervatīvs, kas Latvijā nemaz nav nopērkams. Jaunumi - plāksterītis, ko meitene uzlīmē uz ādas, nēsā 7 dienas un caur ādu iegūst šo aizsardzību, kā arī vaginālais riņķis, kas makstī atrodas 21 dienu un nodrošina kontracepciju.

Uzstājas šļupstošais fabrikants Cash: “Sniegi sniga, balti jāja karavīri”, nu gluži kā no „Mikrofona” aptaujas 1985. gadā.

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu