Tikšanās ar rakstnieku Paulu Bankovski

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien (22.apr.) plkst.18 grāmatu namā "Valters un Rapa" "Autogrāfu stundā" lasītājus uz tikšanos aicinās rakstnieks Pauls Bankovskis.

Kā informēja grāmatu nama pārstāve Inita Kānīte, savos romānos un stāstos rakstnieks pievēršas gan Latvijas vēsturei, tās mītiem un leģendām, gan nesenajām padomju laika reālijām un arī iespējamai nākotnei.

Šogad iznākušajā romānā "Eiroremonts" Bankovskis piedāvā ieskatu Latvijas tuvās pagātnes un baumu vēsturē, meistarīgi saistošā puskriminālā sižetā iepinot trīsdesmit gadu slieksni sasnieguša intelektuāļa pašanalīzi.

Rakstnieks līdz šim stingri turējies pie nekur neiemūžināta likuma nekad nerakstīt to, ko kāds ieteicis vai lūdzis. Taču šis ir izņēmums. Rodas salā, piedaloties rakstnieku un tulkotāju konferencē, viņš satiek Valdi - klasesbiedru, kas pirms dažiem gadiem noslēpumaini pazuda. Baumoja, ka Valdis bijis saistīts ar kriminālajām aprindām, iespējams, bijis pat viena no 90.gadu vidus Latvijas kriminālajām autoritātēm.

Valdis ir atklājis Atlantīdu. Turklāt viņš ir pavisam tuvu gadsimtiem meklētajam mūžīgās dzīvības noslēpumam. Cilvēka genoma projekta ietvaros ir atklāts unikāls "baltiešu gēns". Itin nekas neattaisno latviešu eksistenci pie mūždien aukstās Baltijas jūras, visu nelaimju pamatā ir Latvijas neveiksmīgais ģeogrāfiskais novietojums, nelabvēlīgs klimats, bet tagad izredzēto tautu gaida apsolītā zeme. Tiek veikti mēģinājumi iegūt mūžīgo dzīvību, ir tikai viena nelaime - pastāv risks zaudēt ne vien līdzšinējo dzimuma identitāti, bet arī sugas piederību, pat vairāk - agregātstāvokli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu