Vairai Vīķei-Freibergai dāvinās automobili? (29)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijā dzīvojošie itāļu vīrieši par šarmantāko Latvijas dāmu uzskata Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu.

Tas noskaidrots, apkopojot un izvērtējot Latvijā dzīvojošo itāļu vīriešu viedokļus, – Valentīndienā izsludinātās aptaujas uzvarētāja no „Auto Italia” saņems automobili "Fiat Panda" savā īpašumā.

Pēc "Auto Italia" iniciatīvas vairāku nedēļu garumā tika izvaicāti vairāk nekā 30 Latvijā strādājoši un dzīvojoši itāļu vīrieši. Pretendentes un uzvarētāja tika noteikta pēc absolūti subjektīviem - vīrišķīgiem kritērijiem.

Žūrijas pārstāvis, Latvijā dzīvojošais itālis Alesandro Magnobosco: "Šarms neslēpjas tikai sievietes gudrībā un skaistumā, tas iet roku rokā ar pieredzi, inteliģenci un gaumi. Tāpēc, izvērtējot vairākas pretendentes – burvīgas Latvijas sievietes, nospriedām, ka šo īpašību pilnīgākais iemiesojums ir šarmantā valsts prezidente. Iespēju apliecināt cieņu un mīlestību dāvanas formā valsts prezidentei mēs uzskatām par lielu godu." Valsts prezidente Vaira Vīķe Freiberga cīņā par šarmantās dāmas titulu atstāja aiz sevis Laimu Vaikuli un Helēnu Demakovu.

Jana Cīrule, "Auto Italia" vadītāja: „Jāatzīst, ka negaidījām šādu rezultātu. Neskatoties uz prominento personību un iespējamajām birokrātiskajām problēmām, esam gatavi sagatavot auto un pilnībā nodot to Valsts prezidentes rīcībā vistuvākajā laikā.”

Un tomēr, kaut arī prezidente jūtas gandarīta un pagodināta par šādu cieņas izrādīšanu, viņai no dāvanas nāksies atteikties, jo to pieņemt liedz likums "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā".

Likumā teikts, ka valsts amatpersonai ir aizliegts tieši vai netieši pieņemt dāvanas, izņemot diplomātiskās dāvanas un dāvanas, kuras pasniedz ārvalstu amatpersonas oficiālo vai darba vizīšu laikā ārvalstīs, Latvijas Republikas valsts svētkos, atceres un atzīmējamās dienās, tās valsts vai pašvaldības institūcijas jubilejā, kurā strādā šī amatpersona utt., vēsta LETA.

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu