10 lietas par Leonardo di Kaprio… (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pievilcīgais zilacainais puisis, kurš kļuva slavens pēc filmas "Romeo un Džuljeta", vairs nav tas iesācējs, kam sākumā piedēvēja īslaicīgu smukulīša karjeru kino industrijā.

Viņš jau vairrākkārt pierādījis savu aktiera talantu un par pēdējo lomu filmā "Aviators" saņēmis Zelta globusu kā labākais aktieris.

1. Leonardo di Kaprio tika pie sava vārda brīdī, kad viņš vēl nedzimis, augot mammas vēderā, iespēra viņai, kad viņa aplūkoja vienu no Leonardo da Vinči slavenajām gleznām. Topošā māmiņa nolēma, ka tā ir zīmē, un puisēns tika nokristīts pilnā vārdā – Leonardo Vilhelms di Kaprio.

2. Viņa vecāki bija hipiji. Māte Irmalina pēc tautības – vāciete, bet tēvs – Džordžs bija komiksu mākslinieks. Viņi izšķīrās uzreiz pēc dēla piedzimšanas. Leonardo dzīvoja nabadzīgā Losandželosas kvartālā kopā ar mammu līdz tam brīdim, kad jau bija kļuvis par profesionālu aktieri. Tomēr, neraugoties uz šķiršanos, vecāki par dēlu rūpējās kopā. Di Kaprio vairākās intervijās atzinies, ka ļoti mīļa viņam ir vecmāmiņa, kura, starp citu, pēc tautības ir krieviete – kara laikā viņa emigrējusi no Krievijas uz Vāciju.

3. Kad Leo bija divarpus gadus vecs, tēvs viņu aizveda uz populāru bērnu televīzijas šovu – tā bija pirmā reize, kad puisēns sastapās ar kameru. Sākumā producenti bija sajūsmā par trakulīgo, ļoti aktīvo bērnu, kurš ienesa pārmaiņas viņu pārraidē, taču drīz vien šī paša iemesla dēļ viņi bija spiesti atlaist Leo – viņa uzvedība izrādījās absolūti nekontrolējama un sagādāja daudz raižu filmēšanas grupai.

4. Di Kaprio kino debitēja piecu gadu vecumā. Vēl pēc pieciem gadiem viņš jau bija paspējis piedzīvot vilšanos kinobiznesā – viņa aģents uzskatīja, ka zēnam jānomaina vārds uz Leniju Viljamsu, turklāt dažas lomas viņš it kā nedabūja savas frizūras dēļ. 14 gadu vecumā viņš sameklēja aģentu, kam patika gan viņa frizūra, gan vārds. Viņš nofilmējās neskaitāmās reklāmās un vairākās "Santabarbara" sērijās.

5. 1996. gadā viņš jau iepazina pasaules slavu, nofilmējoties režisora Baza Lūrmana filmā "Romeo un Džuljetav. Viņš kļuva par Romeo, bet par viņa Džuljetu kļuva aktrise Klēra Deinsa. Neraugoties uz aktiera neskaitāmajām filmām, kas bijušas krietni slavenākas par šo, viņš atzīstas, ka tieši šī kinolente esot viņam vismīļākā.

6. Neizmērojamu pasaules slavu Leo atnesa 1997. gadā loma režisora Džeimsa Kamerona filmā "Titāniks". Šī kinolente kļuva par gada notikumu visā pasaulē. Un Džeka loma viņu padarīja par vienu no vislabāk apmaksātajiem aktieriem.

7. Leonardo di Kaprio bieži tiek salīdzināts ar leģendāro Džeimsu Dīnu – 50. gadu kinozvaigzni. Tomēr aktieris uzskata, ka viņu nevar salīdzināt ar šo kinoleģendu, aizbildinoties ar to, ka viņa talants vēl neesot pat sasniedzis pusi no tā, ar ko bija apveltīts Dīns.

8. Leonardo di Kaprio savas karjeras laikā trīs reizes ticis nominēts Zelta globusa balvai. Par lomu filmā "Titāniks" (1997), par lomu "Kas grauž Gilbertu Greipu?" (1993) un par darbu "Noķer mani, ja vari" (2002). Taču tikai šogad viņš saņēma savu Zelta globusu – kā labākais aktieris par darbu filmā "Aviators". Daudzi kinokritiķi uzskatīja, ka šī pati loma viņam atnesīs arī zeltīto Oskara cilvēciņu.

9. Pēc galvu reibinošajiem panākumiem "Titānikā" Di Kaprio ieslīga depresijā. Kad viņam piedāvāja filmēties "Pludmalē", producenti noteica – aktierim līdz filmēšanas sākumam, kas bija divas nedēļas, ir jāzaudē 10 kg liekā svara. Nesaudzīgie treniņi gaidītos rezultātus nedeva, tik īsā laikā novājēt nebija iespējams. Leo ieslīga vēl dziļākā depresijā. Viņš ieslēdzās savā treilerī filmēšanas laukumā, no kurienes neiznāca septiņas dienas. Pa to laiku viņš bija acīmredzami novājējis. Izrādījās, ka viņš visu nedēļu nebija ēdis, tikai dzēris. Pēc filmēšanās "Pludmalē" aktieris bija spiests meklēt palīdzību pie psihologiem.

10. Di Kaprio atzinies, ka nekad nav kārojis pēc slavas. „Es nekad neesmu sapņojis kļūt par zvaigzni. Man vienkārši patika spēlēt teātri... Slava nāca pār mani kā lavīna, absolūti negaidīta. Es nebiju tai gatavs.” Sākumā viņš kļuva rupjš un nepieejams. Tad viņu pārņēma paniskas bailes no pielūdzējiem. Viņš noalgoja neskaitāmus miesassargus. Kādā intervijā aktieris stāstīja: “Reiz es gāju pa ielu un uzsmaidīju kādai sievietei, kura atgādināja manu mammu. Pēkšņi viņa no visa spēka grūda manus miesassargus, ieķērās man kājā, vilkās līdzi pa zemi… Viņa skūpstīja manas kurpes, raudāja un kliedza, ka grib no manis bērnu... Es gribēju viņai paskaidrot, ka es esmu tikai es, bet tad viņas acīs ieraudzīju neizsakāmu sajūsmu. Viņa bija zaudējusi spēju saprast, viņa bija ekstāzē! Tad man kļuva bail pa īstam.” Un, lai gan tagad aktieris ir ticis galā gan ar depresiju, gan bailēm no pielūdzējiem, gan uzvedības problēmām, viņš atzīst, ka joprojām daudz labprātāk pavada laiku mājās kopā ar ģimeni, nekā dodas uz krāšņām pieņemšanām. “Patiesībā es joprojām esmu tikai vienkāršs puisis, kam patīk iejusties lomās,” saka viena no pašlaik spožākajām kinozvaigznēm pasaulē.

Sagatavojusi Laura Hohlačova

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu