Filipam Kirkorovam piespriež naudassodu par žurnālistes apvainošanu (7)

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas tiesa trešdien piesprieda naudassodu 60 tūkstošu rubļu (1128 latu) apmērā dziedātājam Filipam Kirkorovam, kurš tika apsūdzēts Rostovas žurnālistes Irinas Arojanas apvainošanā.

Apsūdzību goda un cieņas aizskaršanā dziedātājam izvirzīja laikraksta "Gazeta Dona" līdzstrādniece, kuru aizskārusi viņa izturēšanās 20.maijā Rostovā pie Donas sarīkotajā preses konferencē. Toreiz pēc žurnālistes "neērtā" jautājuma, kāpēc viņa repertuārā ir daudz rimeiku, Kirkorovs viņu rupji izdzina no zāles, turklāt lietojot necenzētus izteicienus. Krimināllietas izskatīšana Rostovas pie Donas Oktobra rajona tiesā sākās 5.jūlijā, taču sēde pēc apsūdzētā advokātu pieprasījuma tika trīs reizes pārcelta. Abi dziedātāja aizstāvji - Jevgeņijs Daņilovs un Jeļena Ļvova - līdz 20.jūlijam anulēja ar Kirkorovu noslēgtos līgumus par piedalīšanos prāvā. Pēdējās divās tiesas sēdēs Kirkorova intereses pārstāvēja Rostovas advokāts Aleksandrs Korobčanskis. Debatēs žurnālistes advokāts Vladimirs Ļivšics pauda viedokli, ka apsūdzētais, kurš publiski aizskāris žurnālistes godu un cieņu, ir pelnījis sodu saskaņā ar Kriminālkodeksu. Savukārt dziedātāja advokāts Aleksandrs Korobčanskis atzina, ka viņa aizstāvamais "rīkojies necienīgi", taču uzskata, ka tieši žurnāliste ir izprovocējusi viņa negatīvo reakciju. Kā uzskata advokāts, Kirkorova rīcība jāvērtē kā sīkais huligānisms un viņš jāsauc nevis pie kriminālās, bet gan pie administratīvās atbildības. Kad miertiesnese Irina Vladimirova pasludināja spriedumu, dziedātāja advokāts žurnālistiem paziņoja, ka viņš iesniegs apelāciju. Jau ziņots, ka Filips Kirkorovs jūlija beigās apmeklēja Latviju, kur viņš uzstājās populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursā "Jaunais vilnis".

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu