Svin latviešu teātra 136.dzimšanas dienu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, kad latviešu teātris svin savu 136.dzimšanas dienu, Latvijas Teātra darbinieku savienības atpūtas bāzē "Rūķīši" svinīgi tiks atklātas Lilitas Bērziņas, Pētera Pētersona un Paula Putniņa istabas.

Kā informēja pasākuma rīkotāji, savās atmiņās par "Rūķīšos" pieredzēto dalīsies Lilija Dzene, Pauls Putniņš, Venta Vecumniece, Anta Krūmiņa, kas reiz mituši un bijuši saistīti ar šo namu un tajā notiekošo. Ar savām dziesmām vakaru piepildīs dziedātāja Anta Eņģele, piedalīsies Latvijas Teātra darbinieku savienības goda biedre Vija Vētra, kopīgi varēs skatīties diapozitīvus, kuros iemūžināti "Rūķīšu" nama viesi, būs vakarēšana pie kamīna un dziedāšana Gaujas krastos. Teātra darbinieku atpūtas bāze "Rūķīši" tika svinīgi atklāti 1966.gadā ar toreizējās LTDS priekšsēdētājas Lilitas Bērziņas gādību. Lai gan no 2003.gada "Rūķīši" vairs nav LTDS īpašums, jaunie saimnieki ir gatavi viesmīlīgi uzņemt LTDS biedrus un saglabāt pirms daudziem gadiem iedibinātās tradīcijas un ar šo namu saistīto vēsturi. Savukārt Latvijas Aktieru asociācija latviešu teātra dzimšanas dienu svinēs plkst.18 laukumā pie Rīgas Kongresu nama, kur notiks teātru "žurku" daudznacionālā kongresa dibināšanas sapulce. Kongress ir apņēmības pilns cīnīties "par tiesībām atrasties uz skatuves saskanīgā, vienotā Latvijā".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu