Rīgas zoodārzā tika atzīmēta Ģimenes dienu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar atlaidēm ģimenēm, orientēšanās sacensībām un barošanas "paraugdemonstrējumiem" Rīgas zoodārzā sestdien atzīmēja Ģimenes dienu, informēja zoodārza runasvīrs Ingmārs Līdaka.

Pusdienlaikā zoodārzā paredzēts orientēšanās skrējiens, kura laikā apmeklētāji varēs sasveicināties ar dzīvnieku ģimenēm. "Katrs, kurš atzīmēsies sešos kontrolpunktos un pasveicinās dzīvnieku ģimenītes, saņems gardu svētku našķi no "Rīgas piena kombināta"," solīja Līdaka. Tāpat sestdien interesenti varēs vērot dzīvnieku barošanu. Plkst.12 paredzēta nīlzirgu barošanas demonstrācija, bet plkst.14 - roņu barošana. Sestdien un svētdien zoodārzs ģimenēm piedāvās ieejas biļešu cenas atlaides. Līdaka pastāstīja, ka zoodārza dzīvnieku saimei vai ik dienas pievienojas pa kādam mazulim. Abi pelēkie ronēni - marta sākumā no Kaltenes jūrmalas zoodārzā nonākušais Apolons un 11.martā dzimusī Apolonija - jau pilnībā apguvuši zivju ēšanas iemaņas un dzīvo patstāvīgi, atsevišķi no lielajiem roņiem. Nupat pie vārda tikusi 18.aprīlī dzimusī huzārpērtiķu meitenīte - Čikas meitu sauks par Čilli. No huzārpērtiķiem šopavasar neatpaliek arī Japānas makaku saime - trim pērnā un aizpērnā gada jaunuļiem nu pievienojies mammai Seiko un tēvam Gondo 9.maijā dzimušais mazulis, kuru paraugmāte neizlaižot no rokām. Turpretī savdabīgo Dienvidamerikas grauzēju Patagonijas maru trīs nepilnu mēnesi vecie mazuļi jau pāris dienas pēc nākšanas pasaulē naski draiskojās smiltiņās. Atšķirībā no jūraskraukļiem, kuru saimē trīs ligzdās jau kopumā neganti ēst prasa 12 mazuļi, Japānas dzērves un melnie stārķi vēl tikai perē un tēvi varen nikni sargā teritorijas robežas. Labi pamanāmi ir arī jēri "Lauku sētā", pundurkazu kazlēni, pekaru sivēni un Ungārijas stepes govs teliņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu