Bulgāru žurnālisti politiķiem nosūta marihuānu…

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Kāda žurnāla žurnālisti iemetuši Bulgārijas likumdevēju pastkastītēs aploksnes ar nelielu marihuānas daudzumu, lai protestētu pret jauno likumu, kas attiecas uz narkotiku lietošanu, uz ko sašutušās valsts amatpersonas reaģēja ar nopēlumu.

Aploksnes bija daļa no kampaņas pret parlamenta neseno lēmumu, kas paredz uzskatīt par krimināli sodāmu noziegumu arī tikai vienas jebkādas narkotiskas vielas devas lietošanu.

«Tas ir pilnīgi nepieļaujami. Tā ir noziedzīga propaganda,» likumdevēju pārstāvi Borislavu Tsekovu citēja ziņu aģentūra «BTA».

Saniknotie likumdevēji pieprasīja, lai parlamenta pārstāvis Ogņans Gerģikovs paziņotu par notikušo izmeklētājiem un uzsāktu lietu pret kampaņas organizētājiem.

Trīs jaunos žurnālistus no žurnāla «Edno» ir aizturējusi parlamenta apsardze.

Viens no žurnālistiem skaidroja, ka viņi iemetuši aploksnes ar marihuānu 240 likumdevēju pastkastītēs parlamenta ēkā, lai protestētu pret jauno likumu par kriminālu sodāmību.

Martā parlaments pieņēma likuma labojumus, kas padara arī vienas jebkādas narkotiskas vielas devas lietošanu par kriminālnoziegumu, par ko pienāktos trīs līdz 15 gadus ilgs cietumsods.

Labojumi izraisīja asas sabiedrības diskusijas, jo daudzi cilvēki uzskata, ka no narkotiskām vielām atkarīgajiem cilvēkiem ir nepieciešama ārstēšanās, nevis ieslodzījums cietumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu