Satelītuzņēmumi rāda, ka Araratā varētu atrasties Noasa šķirsts

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Digital Globe

Zemes mākslīgā pavadoņa uzņemtās fotogrāfijas pierāda, ka uz Turcijas augstākā kalna — izdzisušā vulkāna Ararata — atrodas Noasa šķirsts, apgalvo amerikāņu kompānija.

Šādu sensacionālu paziņojumu izteicis kompānijas «Trinity Corporation» prezidents Deniels Makriverns, kas daudzus gadus nodarbojies ar Noasa šķirsta meklēšanu.

Fotogrāfijas, uz kurām balstās šie apgalvojumi, uzņēmis kompānijas «Digital Globe» zemes mākslīgais pavadonis «Quick Bird-2».

Tiek apgalvots, ka pavadoņa attēlos ar augstu izplatījuma izšķirtspēju redzams cilvēka darināts veidojums, kas ir aptuveni 13,5 metrus augsts, 22,5 metrus plats un 135 metrus garš. Pēc speciālistu domām, šo veidojumu izdevās pamanīt tāpēc, ka pagājušajā gadā Eiropā bija neparasti karsts laiks. Siltā gaisa masas izraisījušas ledāju un sniega kušanu Araratā, tāpēc noslēpumainā konstrukcija kļuva daudz skaidrāk saskatāma.

Pašlaik tiek plānota kopīga amerikāņu un turku desmit pētnieku ekspedīcija, kas laikā no 15. jūlija līdz 15. augustam dosies turp un pētīs noslēpumaino objektu.

Dažās ziņās teikts, ka pētnieki tikai uzņems fotoattēlus un veiks mērījumus, savukārt citi avoti vēsta, ka viņi ņems šā objekta paraugus tālākiem pētījumiem laboratorijās.

Pirmās ziņas par tā saucamo «Ararata anomāliju» parādījās jau 1949. gadā, kad no gaisa uzņemtās fotogrāfijās tika ievērots aizdomīgs objekts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu