Rīgas zoodārzā būs aplūkojami jauni dzīvnieciņi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas zooloģiskajā dārzā drīzumā būs apskatāmi daudz jauni dzīvnieciņi, tostarp Austrālijas purvu ķenguri valabiji, Āfrikā dzīvojošie klinšu damani un kazu radinieki takini.

Rīgas zoodārza runasvīrs Ingmārs Līdaka aģentūru BNS informēja, ka no Valtera zoodārza Šveicē saņemti divi sen gaidītie purva valabiji - nelieli Austrālijas mežos un purvājos dzīvojoši ķenguri, kurus Eiropā izrāda tikai septiņos zoodārzos. Divas valabiju mātītes Henriete un Ida Ķengurmājas ekspozīcijā nomainīs līdzšinējos iemītniekus - rudpelēkos valabijus, kuri pārcēlās uz Lietuvu. Bet z oodārza darbinieku skumjas pēc īstiem ziloņiem nu remdēšot ziloņu tuvākie radinieki klinšu damani - četri zaķa auguma dzīvnieki atvesti no Montekazino (Dienvidāfrika). Zinātnieki šos savdabīgos nepārnadžus, kas savvaļā sastopami gandrīz visā Āfrikas teritorijā, ierindo vienā sistemātiskajā grupā ar ziloņiem un izzudušajām jūras govīm. Damanu pēdas ir lieliski piemērotas kāpelēšanai, jo tās klāj savdabīgas ādas krokas, veidojot piesūcekņiem līdzīgus veidojumus. "Diemžēl damanu ekspozīcija Rīgas zoodārzā vēl nav iekārtota, un šos dzīvniekus apmeklētāji vēl aplūkot nevar," sacīja Līdaka. Bet 5.aprīlī Rīgas zoodārzā no Frankfurtes un Nirnbergas zoodārziem (Vācija) ieradās vēl kādu neparastu dzīvnieku pāris - gadu veci takini Jasons un Čira. Šie augumā prāvie aunu un kazu radinieki savvaļā mīt Ķīnas augstkalnēs, Nepālā un Indijas Austrumos, kur to skaits samazinās. Takini iekļauti pasaules apdraudēto sugu sarakstā, un tos var aplūkot vien sešos Eiropas zooloģiskajos dārzos. Drīzumā pēc iejušanās jaunajos apstākļos takinus varēs aplūkot arī apmeklētāji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu