Amerikāņu mācītājs baznīcas rezidencē audzē marihuānu

LETA/AP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kādam amerikāņu katoļu mācītājam piespriests divus gadus ilgs pārbaudes laiks par marihuānas audzēšanu savā baznīcas rezidencē.

40 gadu vecais mācītājs Ričards Arko atzina savu vainu divos apsūdzības punktos par pretlikumīgu marihuānas audzēšanu — Katoļu baznīcas «Prince of Peace» mācītājmuižā tiek audzēti 35 marihuānas augi.

Tiesnese Patrīcija Kosgrova arī pavēlējusi Arko veikt dažādas narkotiku lietošanas pārbaudes un nostrādāt 100 stundas sabiedriskajos darbos.

Kad Kosgrova jautāja Arko, kāpēc viņš pakļāvis savu karjeru briesmām, audzējot marihuānu, mācītājs atbildējis, ka viņš atbalsta marihuānas lietošanu medicīniskā nolūkā un esot pieredzējis, ka tā atvieglo slimu cilvēku ciešanas. Pēc Arko vārdiem, viņš ar nepacietību gaida to dienu, kad marihuāna vairs nebūs nelegāla.

Kā uzskata Arko, ir maz ticams, ka viņš varēs turpināt pildīt priestera pienākumus, tomēr izteica cerību, ka viņš «varēs doties uz priekšu savā dzīvē un turpināt kalpot citiem».

Policija arestēja Arko janvārī, kad tika pārmeklēts viņa mājoklis Barbertonā, netālu no Akronas. Baznīcas vadība pēc aresta nolēma, ka Arko jāpamet savs amats, un izmaksāja viņam atlīdzību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu