Zoodārzā turpinās putnu dienas (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas zoodārzā svētdien turpināsies tradicionālās putnu dienas un ikviens apmeklētājs "Dzeņa darbnīcā" varēs pagatavot putnu būrīti, aģentūrai BNS pavēstīja zoodārza informācijas nodaļas vadītājs Ingmārs Līdaka.

No zoodārzā sagatavotiem materiāliem katrs apmeklētājs varēs iemācīties izgatavot pareizas konstrukcijas mājvietu sīkajiem dobumperētājiem putniem - zīlītēm, melnajiem mušķērājiem un zvirbuļiem, kā arī iepazīties ar mākslīgo ligzdvietu izgatavošanas noslēpumiem dažādu sugu putniem un arī sikspārņiem. Vienlaikus varēšot darboties 15 līdz 20 būrīšu darinātāji. Putnu dienu pasākumi Rīgas zoodārzā kļuvuši par ikgadēju tradīciju, kas sākās jau 20.gadsimta 50. gados, pateicoties rakstnieka un dabas pētnieka Kārļa Griguļa iniciatīvai. Ik gadu zoodārzā izgatavo 100 līdz 150 būrīšu, no kuriem daļu meistari izstāda savu māju tuvumā, bet daļa paliek zoodārza rīcībā - dažādos gados tie aizceļojuši gan uz Pierīgas mežiem, gan Brīvdabas muzeja teritoriju, zoodārzu, Engures dabas parku un Mārupītes krastiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu