Āronu nosauca par cūku, un tā bija laime!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kalifornijas štata Kupertino pilsētā 1968. gada 12. martā pasaulē ieradās Ārons Ekharts – šī mēneša filmu "Paycheck" un "Missing" zvaigzne. Datorfirmas ierēdņa un bērnu rakstnieces ģimenē tas bija jau trešais dēls. Kad Ārons bija sasniedzis pusaudža vecumu, viņa tēvu pārcēla strādāt uz Angliju, un nepagāja ne ilgs laiciņš, kad visa ģimene posās līdzi tēvam uz Austrāliju.

Biežie pārbraucieni noskaņoja jaunāko no Ekhartiem uz klaiņošanas viļņa. Pēc skolas beigšanas viņš trīs gadus dzīvoja Havaju salās, kur nodarbojās ar sērfošanu, bet vēlāk pārcēlās dzīvot uz Franciju, kur aizrāvās ar kalnu slēpošanu. Atbaidoša dziedāšana un sapņi par skatuvi Runājot par savu ceļošanas laiku, Ārons atzīst: „Visus šos gadus es sapņoju par to, kā aizbraukšu uz Ņujorku un varēšu spēlēt uz skatuves.” Turklāt visai savdabīgs bija viņa priekšstats par to, kāda dzīve viņu sagaidīs lielpilsētā. „Nezinu kāpēc, bet biju iedomājies, ka dzīvošu ļoti nabadzīgi – kājām iešu uz noklausīšanos, brienot pa sniega kupenām, pirkšu sev noplukušu Ziemassvētku egli un siltu ēdienu ēdīšu tikai reizi nedēļā. Interese par aktiermākslu viņa dvēselē iezagās skolas gados, kad Āronu burtiski ar spēku uzdzina uz skatuves un lika izpildīt dažādus muzikālos priekšnesumus izrādē Čārlijs Brauns. „Es dziedāju vienkārši atbaidoši, mana balss bija briesmīga, taču publika man tomēr aplaudēja,” atceras Ekharts. „Cilvēki smējās un kliedza – bravo! Man tas ļoti patika.” Filma 10 dienās un slava tikpat ātri Astoņdesmito gadu beigās Ārons iestājās Brigema Janga universitātē, kino nodaļā. Kino ētikas lekcijas lasīja kāds jauns pasniedzējs, kuru sauca Nils la Buts, kurš Ekhartā uzreiz pamanīja lielu aktiera potenciālu. 1994. gadā, pēc tam kad Ekharts bija beidzis studijas, pasniedzēja un studenta ceļi šķīrās, taču 1997. gadā bijušais pasniedzējs piezvanīja Āronam un piedāvāja galveno lomu filmā "Vīriešu kompānijā" (In the Company of Men), kuru viņš gatavojās uzfilmēt par 30 tūkstošiem (nevis miljoniem!) dolāru. „Nils man paskaidroja, ka draugi viņam aizdevuši naudu, kuru viņi savukārt bija saņēmuši kā apdrošināšanas naudu pēc autokatastrofas,” stāsta Ārons. „Es visu laiku atkārtoju: vai par tādu naudu tiešām var uztaisīt filmu? Tu esi pārliecināts? Jo, ja es tagad aizbraukšu pie tevis, tad lidmašīnas biļetei iztērēšu visus savus iekrājumus!” Pirms šī piedāvājuma 1992. gadā Ārons jau bija debitējis televīzijā, bet divus gadus vēlāk tika uzņemta filma Nevainīgo kautuve, kurā piedalījās arī Ekharts. Veicot pārgalvību, filma "Vīriešu kompānijā" tika uzņemta 10 dienu laikā un kļuva par art-hause hitu. Ārons tajā tēloja cilvēku, kas cietsirdīgi izjoko kurlu meiteni. „Pēc dažām dienām sievietes uz ielām rādīja uz mani ar pirkstiem un kliedza: neģēlis, cūka, šovinists! – un es biju tik laimīgs. Tas nozīmēja tikai to, ka mūsu filma ir bijusi veiksmīga!” Popularitāti aktierim sagādājušas arī vairākas citas la Buta režisētās filmas, piemēram, "Your Friends and Neighbors", "Nurse Betty". Kopā ar Džūliju Robertsu viņš tēloja arī lielbudžeta filmā "Ērina Brokoviča", par kuru vēlāk sacīja: „Mana dzīve pēc Ērinas Brokovičas it nemaz neizmainījās. Protams, tā palīdzēja manai karjerai, taču manas prioritātes palika tādas, kādas bija pirms tam.”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu