Džordžs Maikls piedāvās savu mūziku internetā par brīvu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Britu mūziķis Džordžs Maikls paziņojis, ka savas karjeras laikā ir kļuvis pietiekami bagāts, tāpēc vēlas turpmākos ienākumus no mūzikas ierakstu izdošanas ziedot labdarībai.

Multimiljonāra jaunais albums «Patience» būs pēdējais, kuru fani varēs iegādāties mūzikas ierakstu veikalos, jo turpmāk Maikla jaunās dziesmas būs pieejamas tikai lejupielādei internetā, ziedojot naudu labdarībai.

«Es par saviem talantiem gadu gaitā esmu pietiekami labi atalgots, tāpēc man patiešām nav vajadzīga cilvēku nauda,» viņš trešdien sacīja intervijā BBC «Radio 1». «Es tiešām vēlētos kaut ko piedāvāt internetā, kur būtu iespējams dot ziedojumus, bet jebkurš varētu ielādēt manu mūziku bez maksas. Tur būs manas izvēlētās labdarības iestādes, un cilvēki, cerams, dos ziedojumus.»

40 gadu vecais dziedātājs, kura muzikālā karjera aptver jau gandrīz divus gadu desmitus un kurš ir pārdevis vairāk nekā 75 miljonus savu ierakstu eksemplāru visā pasaulē, cer, ka šāds lēmums palīdzēs viņam sakārtot arī pašam savu dzīvi.

«Tas rada spiedienu — veidot dziesmu kolekcijas katru no tik daudzajiem gadiem, un tas mani gandrīz vai nobeidza,» stāstīja dziedātājs. «Es neizliekos, ka vairs nebūšu slavens, bet mūsdienu pasaulē, ja tu atsakies no lietu finansiālajiem apsvērumiem, tu nevienam netaisi nekādu naudu un tu nevienam neradi nekādus naudas zaudējumus.»

«Esmu drošs, ka šis ir bezprecedenta gadījums, tas pilnīgi noteikti ir bezprecedenta notikums kādam, kurš joprojām pārdod savus ierakstus,» viņš teica.

«Ticiet man, es ļoti maz interesēšu presi kādus gadus,» piebilda Maikls. «Iespējams, es būšu laimīgāks cilvēks, dodot savu mūziku un arī darot kaut ko ļoti pozitīvu ar manas mūzikas starpniecību, ja cilvēki būs pietiekami dāsni, lai interneta lapā ziedotu. Es atbrīvošu sevi no visa tā negatīvisma.»

Mūziķis slavu ieguva astoņdesmito gadu sākumā, darbojoties grupā «Wham!». 1998. gadā dziedātājam pēc aresta publiskajā tualetē tika uzlikts naudas sods par neķītru rīcību, un šis incidents lika viņam atklāt savu homoseksuālo orientāciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu