Francijā notiks Latvijas kultūras programmu festivāls

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairākās Francijas pilsētās nākamā gada nogalē notiks vērienīgs Latvijas kultūras programmu festivāls, pastāstīja Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs Rihards Pīks.

Viņš sacīja, ka jau šogad maijā Francijas pilsētā Bordo notiks Latvijas kultūras dienas, savukārt Latvijas kultūras festivāls vairākās Francijas pilsētās, to vidū arī galvaspilsētā Parīzē, norisināsies nākamā gada nogalē no oktobra līdz decembra vidum. Pīks pastāstīja, ka ideja par šāda festivāla rīkošanu dzimusi jau pirms vairākiem gadiem, kad par Latvijas vēstnieci Francijā strādāja pašreizējā ārlietu ministre Sandra Kalniete. Latvijas kultūras festivāla ietvaros Francijā ar viesizrādēm viesosies Latvijas teātru trupas, mākslinieki, notiks dzejas dienas un deju svētki. Pīks pastāstīja, ka Francijā viesosies arī Latvijas animatori, kuru talants izdaudzināts jau visā pasaulē, un Francijas bērniem un pieaugušajiem būs iespēja noskatīties Latvijas animatoru zīmētās multfilmas. "Tā mums būs fantastiska iespēja sevi parādīt, un domāju, ka arī Francijas iedzīvotājiem būs interesanti uzzināt kaut ko vairāk par valsti, kas pievienojusies Eiropas Savienībai," sacīja Pīks. Piektdien Pīks tikās ar Francijas Ārlietu ministrijas aģentūras (AFAA) ģenerālsekretāru Dmitriju Ovčiņņikovu, lai pārrunātu Latvijas kultūras programmas Francijā sagatavošanas aktualitātes, aģentūra BNS uzzināja Saeimas preses dienestā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu