Zoodārzā uzmanības centrā būs Tanzānijas tūkstoškāji

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas zoodārzā tropu mēneša ietvaros nākamā nedēļa būs veltīta kukaiņiem un nekukaiņiem, un par apmeklētāju intereses galveno objektu solās kļūt Tanzānijas tūkstoškāji.

Zoodārza informācijas daļas vadītājs Ingmārs Līdaka aģentūrai BNS pastāstīja, ka seši tūkstoškāji atvesti no kāda Polijas zoodārza. Tūkstoškāji esot 20 līdz 25 centimetrus gari un apmeklētājiem labi saredzami. Līdaka sacīja, ka nākamnedēļ zoodārza tropu māju pieteikušās apmeklēt daudzas skolēnu grupas. "Ja pagājušajā gadā mēs stāstījām par kukaiņiem, tad šogad pievērsīsimies nekukaiņiem. Nekukaiņi ir tie, ko bieži kļūdaini dēvē par kukaiņiem - zirnekļi, skorpioni, tūkstoškāji. Tie ir kukaiņu radinieki," viņš paskaidroja. Jau vēstīts, ka februāris Rīgas zoodārzā tradicionāli ir tropu mēnesis. Pirmdien sāksies kukaiņu un nekukaiņu nedēļa, 16.februārī - abinieku, bet 23.februārī - rāpuļu nedēļa. Tropu mājas komplekss Rīgas zoodārzā atklāts 2001.gada maijā, kļūstot par pirmo lielo vides ekspozīciju, kur apmeklētāji var ne tikai vērot dzīvniekus, bet arī izjust vides apstākļus, kuros tie dzīvo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu