Mākslinieku savienības galerijā būs Birutas Delles gleznu izstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Mākslinieku savienības galerijā no 9.februāra būs skatāma mākslinieces Birutas Delles darbu izstāde "Gleznas", pavēstīja galerijā. Delle ir viena no neparastākajām savas paaudzes gleznotājām.

Izstāde būs retrospekcija ar darbiem no Valsts Mākslas muzeja, Latvijas Mākslinieku savienības muzeja kolekcijas un privātām kolekcijām, būs arī pavisam jauni, vēl nekur neeksponēti darbi. Māksliniece dzimusi 1944.gadā Rīgā, mācījusies Rīgas 2.vidusskolā un Latvijas Mākslas akadēmijas Pedagoģijas nodaļā. Par vienu no nozīmīgākajiem saviem skolotājiem Biruta Delle atzīst profesoru Konrādu Ubānu. Viņš un slavenais franču gleznotājs Pols Sezans bija svarīgākie radošie iedvesmotāji. Izstādēs māksliniece sāka piedalīties kopš 1967. gada, bet 1975. gadā viņa iestājās Latvijas Mākslinieku savienībā. Nozīmīgu vietu mākslinieces dzīvē ieņēma pedagoģiskā darbība Mazirbes palīgskolā kopā ar Andri Grīnbergu un glezniecības studija "Zemūdene". 17.janvārī māksliniecei apritēja 60 gadu. Izstāde būs skatāma līdz 28.februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu