Kino "Rīga" demonstrēs Latvijā uzņemtu ASV filmu "Apsēstības sindroms"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kinoteātrī "Rīga" ceturtdien demonstrēs pirms 11 gadiem Latvijā uzņemtu ASV mākslas filmu "Apsēstības sindroms" ("The Obsession Factor"), pavēstīja Latvijas Kinematogrāfistu savienība.

Pēc seansa būs iespējams tikties ar filmas režisoru Aronu Adirimu un filmēšanas grupu. Filmā galvenajās lomās darbojas latviešu aktieri Mirdza Martinsone un Arnis Līcītis, filmas operators ir Gvido Skulte, bet mūzikas autors - Ivars Vīgners. Vēl filmā redzami aktieri Helga Dancberga, Regīna Razuma, Vizma Kvēpa, Olga Šepitska, Ģirts Jakovļevs, Sergejs Berdičevskis, Katarīna Špaka, Indra Burkovska, Andris Morkāns, Inga Aizbalte, Romualds Ancāns, Zane Burnicka, Dainis Porgants, Oļģerts Dunkers, Harijs Spanovskis un Juris Strenga. Filmas "Apsēstības sindroms" darbība risinās kādā slepenā klīnikā bijušajā PSRS. Viena no varonēm ir Merilina Monro, kura nav izdarījusi pašnāvību, bet nolaupīta un turpmāko dzīvi pavada klīnikā, kurā jaunām meitenēm māca, kā pareizi uzturēties sabiedrībā un kā savaldzināt vīriešus - viņas tiek radītas par Padomju Savienības diplomātiskajām spiedzēm. Filma "Apsēstības sindroms" ir atmiņu formā veidots stāstījums, kurā Arņa Līcīša varonis atklāj savu dvēseli žurnālistam. Politiskās dzīves notikumi mijas ar personīgajām drāmām un liktenīgās sievietes - Mirdzas Martinsones - tēlu. Viņa filmā iejutusies seksdīvas un dievinātas aktrises lomā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu