Slavenības slavē Eirovīzijas šovu, nožēlo "F.L.Y." neveiksmi . (39)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gan pašmāju slavenības, gan ārzemju viesi un Eirovīzijas dziesmu konkursa dalībnieki, ko BNS aptaujāja pēc koncerta "Skonto" hallē Rīgā, vienbalsīgi slavēja šovu kā izdevušos un lieliski organizētu.

Premjera biedrs Ainars Šlesers un viņa kundze, deputāte Inese Šlesere atzina, ka muzikālā ziņā šogad nav bijis izteikta līdera. Ja viņiem būtu bijis jābalso (tie, kas atradās zālē, to nevarēja darīt), viņi izvēlētos starp Turciju, Beļģiju vai Norvēģiju. Šlesers arī pauda apmierinātību, ka 48. Eirovīzijas dziesmu konkursā neuzvarēja sākotnējais favorīts - Krievijas duets "t.A.T.u.". Viņam meiteņu grupa nav pieņemama seksuālās orientācijas un izvēlētās publicitātes stratēģijas dēļ. Latvija lieliski sevi parādīja, organizējot Eirovīziju un uzņemot viesus, tādējādi visas investīcijas atpelnījušās ar uzviju, piebilda premjera biedrs. Radio SWH prezidents Zigmars Liepiņš bija ironiski noskaņots: "Domāju, ka Latvijai laiks padomāt par mošeju celtniecību. Tāda taču ir mūsu nākotne lielās Eiropas vēderā." Viņa kundze, dziedātāja Mirdza Zīvere, uzslavēja skaisto šovu un, tāpat kā vairāki citi aptaujātie, izteica nožēlu, ka Latvija ieguva tikai piecus punktus - no kaimiņvalsts Igaunijas. Līdz koncertam nebija iedziļinājusies nevienā dziesmā. Vācijas pārstāve konkursā Lū sacīja, ka, viņasprāt, šis bijis labākais šovs pēdējo desmit gadu laikā. Pēc Lū domām, Latvijas skatītāji un koncerta organizētāji bijuši lieliski, viņa aizbrauc uz mājām ar vislabākajiem iespaidiem un nenožēlo, ka nav ieguvusi augstu vietu konkursā. Radio SWH programmu direktors Jānis Šipkēvics atzinīgi vērtēja šova kvalitāti, tomēr uzsvēra, ka šādus pasākumus nevajadzētu glorificēt. "Ir festivāls "Mēs - Liepājai", un šis bija pasākums "Mēs - Eiropai". Es varu nosaukt vismaz 3000 mākslinieku, kuri nekad neko nav dzirdējuši par Eirovīziju un, arī uzzinot par to, nekad nenožēlotu, ka nav tajā piedalījušies. Tās ir divas paralēlas pasaules - Eirovīzija un šovbizness." Viņaprāt, Eirovīzija pasaules apritē ieies dienā, kad tajā uzvarēs Lielbritānija, kas līdz šim nekādus ievērojamus panākumus nav guvusi. Savukārt aptaujātais britu fanu pulciņš nekādu sarūgtinājumu par savas valsts kārtējo neveiksmi neizrādīja - dziesma esot bijusi "garām", bet viņiem žēl Latvijas, kas ieguvusi tik maz punktu. Šipkēvica kundze Kristīne Līpiņa sacīja, ka Latvijas pārstāvji "F.L.Y." gan ir jauni, simpātiski un prot dziedāt, bet ar to ir par maz, lai uzvarētu Eirovīzijā. Televīzijas raidījuma "Blazams dvēselei" vadītāji Igors Proņins un Svetlana Ivaņņikova domāja, ka Turcijai uzvara bija ļoti vajadzīga, lai atjaunotu pēdējā laikā apsīkušo tūristu plūsmu uz šo valsti.

Komentāri (39)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu