Kalendārs ar seksīgām "madonnām" izraisa sašutumu Itālijā .

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Madonnas tēls vienmēr tiek plaši tiražēts Itālijā pirms Ziemassvētkiem, bet šogad ap Jēzus māti vijas ne tikai svētuma, bet arī skandāla oreols. Kāds pazīstams modes fotogrāfs izdevis kalendāru, kurā ainiņas no Kristus dzīves ilustrē puskailu sieviešu attēli.

2003. gada kalendārs jau nopērkams preses tirdzniecības vietās visā Itālijas teritorijā. Seksīgi kalendāri ir populāra svētku dāvana katru gadu, ļaujot nopelnīt vismaz 10 miljonus ASV dolāru, bet šā gada "kailās madonnas" izraisījušas katoļticīgo sašutuma vētru. Kalendārā, piemēram, septembri ilustrē Jaunava Marija, kas zīda bērnu, atsegusi kuplās krūtis. Martā kaila melnmataina skaistule mazgā citas sievietes kājas - šī aina sasaucas ar stāstu par grēku nožēlnieci Mariju Magdalēnu. Un šīs ir tikai nevainīgākās fotogrāfijas! Martam seko aprīlis, kurā Jaunava Marija izpletusi asiņainas delnas kā krustā sistais Kristus. Viņas kailo ķermeni sedz caurspīdīgs plīvurs, bet kājās - baltas augstpapēžu kurpes. Šie skati likuši nokautrēties pat avīžu kiosku daudz pieredzējušajiem pārdevējiem, kas bieži slēpj kalendāru zem letes, nemaz nerunājot par baznīcas autoritātēm, kas nikni kritizē fotogrāfa uzdrīkstēšanos. "Tā ir svētuma zaimošanas virsotne un Madonnas tēla necienīga pārveidošana," paziņoja pāvesta aprindām tuvais teologs Džino Končeti. "Tas (kalendārs) spēlējas ar reliģiju, lai veicinātu hedonismu un erotismu, pārvēršot sievietes par pārdošanas objektiem," turpināja sašutušais baznīctēvs. Šāda reakcija pārsteigusi fotogrāfu Alberto Maljioci, kas ir guvis starptautisku atzinību ar mākslinieciski erotiskiem slavenību portretiem - viņam pozējusi gan Šārona Stouna, gan Nikola Kidmena. "Manuprāt, esmu nepareizi saprasts," sacīja 52 gadus vecais fotogrāfs. "Kails sievietes ķermenis nav nekas neķītrs. Es negribēju radīt neko aizskarošu... Šie attēli runā par nevainību, izmisumu, sāpēm un ciešanām," viņš skaidroja. Maljioci pats esot ticīgs cilvēks, tomēr viņam svarīga ir arī estētiskā bauda. "Ja tu esi reliģiozs, tas nenozīmē, ka tu nevari novērtēt sievietes skaistumu," viņš teica. Fotogrāfs atzina, ka daži attēli varētu būt strīdīgi, bet pamatā sabiedrības viedoklis esot pozitīvs un pārdošanas apjoms - stabili kāpjot. Kalendāra tirāža ir 40 tūkstoši eksemplāru, bet cena - astoņi eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu