Cēsīs notiks Baltijas viduslaiku festivāls.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cēsīs šajā nedēļas nogalē notiks II Baltijas viduslaiku festivāls. Festivālā piedalīsies viduslaiku kultūras un sadzīves kopēju un izzinātāju kopas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Vācijas, Ungārijas un Skandināvijas, kopumā apmēram 250 cilvēku.

"Festivālā būs iespēja klātienē vērot viduslaiku sadzīves ainas, amatnieku darbus, viduslaiku skatuves uzvedumus, baudīt viduslaiku mūziku un dejas, kā arī vērot bruņinieku sacensības. Vairumā no šīm aktivitātēm būs iespēja piedalīties un savus spēkus izmēģināt arī festivāla apmeklētājiem," sacīja domē. Sestdien notiks bruņinieku turnīrs, tiks izvēlēta Turnīra karaliene, notiks arī viduslaiku un renesanses mūzikas ansambļu uzstāšanās, tematiski atbilstošu lugu izrādes. Pasākumā varēs vērot seno amatu demonstrējumus, sacensības lokšaušanā, šķēpmešanā, cirvju mešanā, būs dažādas atrakcijas bērniem, pieaugušajiem, kā arī viduslaiku mūzikas koncerts. Pirmās dienas noslēgumā paredzēts lāpu gājiens pilsētā, folkloras kopu uzstāšanās, tautiskas un senlaicīgas dejas laukumā pie Sv.Jāņa baznīcas, kā arī balle Cēsu pils parkā. Svētdien būs seno amatu demonstrējumi, viduslaiku spēles un atrakcijas ar plašu publikas iesaisti, kā arī heraldisko gleznojumu konkurss bērniem, leļļu teātra etīdes par viduslaiku tematiku un viduslaiku un renesanses dejas ar publikas iesaistīšanos. Būs dažādas veiklības un spēka sacensības, arī bruņinieku turnīrs - bugurts (imitēta nocietinājuma ieņemšana, kurā vienlaicīgi piedalās visi festivāla dalībnieki - cīnītāji). BNS Cēsu pilsētas interneta mājas lapā noskaidroja, ka sestdien Pils parkā notiekošās bruņinieku balles laikā aiz Cēsu pilsdrupu mūriem esošajā Pils estrādē būs repera Ozola koncerts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu