Cēsīs notiks 2. Baltijas viduslaiku festivāls .

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nākamās nedēļas nogalē, 15.un 16.jūnijā, Cēsu pils dārzā notiks 2. Baltijas viduslaiku festivāls, kas pulcēs vēstures rekonstrukcijas, senās mūzikas un seno deju grupas gan no Latvijas, gan no dažādām tuvākām un tālākām ārvalstīm.

Kā informēja festivāla organizētāji, Baltijas viduslaiku festivāls ir plašākais viduslaiku vēsturei un kultūrai veltītais pasākums Baltijā, un šogad tajā būs vairāk nekā 150 dalībnieku. Festivāla mērķis ir radīt viduslaiku apdzīvotai vietai raksturīgu vidi un gaisotni, ļaujot katram apmeklētājam sajust to, ka viņš ir nonācis vairāk nekā 700 gadu attālā pagātnē un nokļuvis senos svētkos. Svētku laikā varēs sastapt visus viduslaiku sabiedrības slāņus - zemniekus, amatniekus, tirgotājus, militāro ordeņu brāļus, algotņus, aktierus, mūkus, arī dižciltīgos bruņiniekus ar dāmām. Apmeklētājiem būs iespēja vērot viduslaiku sadzīvi, amatus un bruņinieku turnīrus, baudīt viduslaiku mūziku, izmēģināt senus deju soļus, nogaršot plāceņus un pārbaudīt savu veiklību šaušanā ar loku, šķēpmešanā un dažādās viduslaiku spēlēs. Īpaši būs padomāts arī par vismazākajiem festivāla apmeklētājiem. Savukārt senajā tirgus laukumā katrs varēs savos pirkstos sajust arī laikam atbilstošu naudu - kaltas viduslaiku monētas. Festivālu rīko organizatoru grupa, kurā ir pārstāvji no sabiedriskajām organizācijām "Livonieši", "Senās vides darbnīca" un "Vilki".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu