Dailes teātrī Juris Purmalis ar deju grupu "Tandēms". (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīt, 23.maijā Dailes teātrī notiks Jura Purmaļa deju grupas "Tandēms" pirmās deju programmas pirmizrāde. Pirmo reizi plašākai publikai tiks piedāvātas deju programmas no Latvijas "Mis un Misters" konkursiem, kā arī jaunās Jura Purmaļa dejas.

Jura Purmaļa deju grupas "Tandēms" dibinātāja ir Aģentūra "Mis Latvija". Konkursi "Mis un Misters Latvija" notiek jau četrpadsmit gadus, un aģentūra "Mis Latvija" jau septiņus gadus sadarbojas ar Juri Purmali. Šo gadu laikā viņš ir veidojis režiju un horeogrāfiju ap 40 konkursiem Latvijā, Tunisijā un Maltā, arī šogad Ēģiptē, ziņo "BDG" sabiedrisko attiecību menedžere Liliāna Ozoliņa. Speciāli šim pasākumam Roberts Krauze, Māra Binde un Normunds Vamzis darinājuši 98 jaunus tērpus. Koncertprogrammai iepirktas 20 strausa spalvas, 36 pāri apavu un 16 metri ķēdes, kas paredzētas vienam priekšnesumam. Dekorāciju vietā fonā būs video projekcija atbilstoši katrai dejai. Programma veidota divās daļās. Uzvedumā piedalīsies divi uguns rijēji un gaisa dejotāja. Pasākuma īpašie viesi būs Jolanta Gulbe, Gunārs Kalniņš, Arnis Mednis un Lauris Reiniks. Deju grupa "Tandēms" ir Jura Purmaļa autorprojekts, kura dejotāji ir bijušie Latvijas "Mis un Misters" konkursu dalībnieki - jaunieši, kas vēlas sevi apliecināt dejā. Jeļena Keirāne, konkursu "Mis Jūrmala" un "Mis Latvija ''99" fināliste, "Miss Earth" divu titulu ieguvēja, atzina: "Reizēm pēc mācībām vai darbā pavadītām stundām ir grūti saņemties un doties uz treniņa stundu pie Jura, taču tā atmosfēra, kas valda zālē, atsver nogurumu. Un tieši pateicoties Jura iestudētajai dejai, Filipīnās ieguvu vienu no tituliem." Pasākuma biļešu skaits ir ierobežots, vēl šobrīd tās iespējams iegādāties universālveikala "Centrs" un Dailes teātra kasēs. Šaurākai sabiedrībai uzveduma fragmenti jau parādīti Baleta festivālā. Iespējams, kādam tie atsauks atmiņā iepriekšējos Latvijas skaistumkonkursus. Horeogrāfs Juris Purmalis savu darbu uz skatuves ir sācis 1987.gadā, Tērpu teātrī. Beidzis Latvijas Mūzikas akadēmijas Horeogrāfijas nodaļu, bijis Rīgas Muzikālā teātra baleta solists (1992-1996) 1993.gadā šajā teātrī iestudējis pirmo latviešu moderno oriģinālbaletu "Mīlnieces gals", kas veidots pēc Mirdzas Bendrupes noveles motīviem un saņēmis specbalvu par debiju 1993. gadā. Šajā teātrī strādājis arī kā baletmeistars izrādēs "No saldenās pudeles", "La vie''lmore", "Haloo, Dollij!" u.c. 1994.gadā Juris Purmalis dodas uz Amsterdamas universitāti un mācās horeogrāfijas un interpretācijas kursā, kur saņem horeogrāfa sertifikātu. 1995. gadā pirmoreiz pārstāv Latviju starptautiskajā horeogrāfu konkursā "Prix Volinine" Prāgā. 1996.gadā iestudē savu otro moderno baletu "Ēdelveiss". Jaunu pavērsienu Jura Purmaļa biogrāfijā ienes darbs ar "Mis un Misters" konkursa finālistiem - šobrīd viss labākais, kas šajā laikā radīts, apvienots deju programmā, ko izpilda jaunā Jura Purmaļa deju grupa "Tandēms". Deju grupa "Tandēms" pēc programmas pirmizrādes, plāno izvērst aktīvu koncertdarbību, uzstājoties gan Latvijā, gan ārpus tās robežām. Lai īstenotu šo plānu, "Tandēms" ir noslēdzis līgumu ar koncertaģentūru FBI par deju grupas pārstāvēšanu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu